Headline

< terug

24-7 Prayer NL is onderdeel van een internationale, interkerkelijke beweging van gebed, missie en gerechtigheid. In 2012 kwam de oprichter van 24-7 Prayer, Pete Greig, naar Nederland en stelde de vraag: ‘Hoe zou Nederland er uit zien als jongeren en studenten hier meer op hun knieën zouden gaan?’ Dit bleek de start en katalysator te zijn voor een beweging van gebed en missie in Nederland.
 
Binnen een half jaar zagen we veertien 24-7 gebedsweken ontstaan, met name studenten komen in beweging en ontmoetten God op nieuwe manieren. Een hartenklop van velen wordt werkelijkheid en 24-7 Prayer NL ontstaat met als doel om mensen te helpen God te ontmoeten in gebed, zodat biddende gemeenschappen ontstaan die Jezus zichtbaar maken in de maatschappij. Sindsdien zien we de beweging van gebed, missie en gerechtigheid groeien in kerken en studentengroepen in heel Nederland. Zo konden we in 2020, 67 gebedsruimtes registreren, leidden we een discipelschapstraject voor zo’n 20 (kerk)leiders, deden honderden mensen de Prayer Course en zijn Jonathan en Esther Westerkamp aan het pionieren in Rotterdam met een House of Prayer.
 
Wat ons drijft is een passie voor ontmoeting. Een ontmoeting tussen Jezus en zijn volgelingen en daarvanuit een ontmoeting tussen zijn volgelingen en hen die ver bij Jezus vandaan zijn. Zoals de leerlingen van Jezus in hun bovenkamer vurig en eensgezind baden voor een krachtige opwekking en de verspreiding van het evangelie (Handelingen 1), zo geloven wij dat gebed ook nu nog steeds mensen versterkt, de kerk verfrist en de maatschappij kan veranderen.
 
Ook jij kunt ontdekken hoe krachtig gebed is. Volg nu de nieuw, in het Nederlands vertaalde Prayer Course. Een reis van acht weken door het Onze Vader. Acht afleveringen vol inspiratie en aanmoediging over hoe je kunt bidden en een volle gereedschapskist met dertig concrete gebedsgereedschappen en tips over hoe jij, of je gemeenschap, kunt bidden. Bekijk het zelf op www.prayercourse.nl.