Headline

< terug

'Ik geloof dat we even voor jou moeten bidden', zei een van mijn vrienden met een lachend gezicht toen ik een brutale opmerking tegen hem maakte. Het was de jongen die een tatoeage van een duivel op zijn rug heeft, die niet geloofde. Juist hij kwam met de reactie 'Ik geloof dat we even voor jou moeten bidden.'

Ik pakte die ultieme kans met beide handen aan en vertelde hem dat ik dat fijn zou vinden. Hij keek me een paar seconde vol ongeloof aan en reageerde met de vraag hoe bidden eigenlijk werkt, want dat had hij nog nooit gedaan. Nadat ik hem uitlegde dat het niets anders is dan gewoon met iemand praten zoals hij ook met mij deed, sprak hij een gebed voor mij uit, midden in de feestende menigte.

Het seizoen zit er op, het zomerseizoen is afgelopen en de winter is aangebroken. Na maanden van ontzettend hard werken, is er nu een tijd aangebroken van reflectie en rust. Er is echt tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen en te beseffen wat er eigenlijk allemaal is gebeurd. Ik kan terugkijken op dit gesprek en dit moment en beseffen hoe bijzonder dit eigenlijk was. Maandenlang zag deze jongen ons werken en met mensen bidden, maar zelf moest hij daar niet zoveel van hebben. Maandenlang investeerde ik in hem en bouwde ik aan een vriendschap met hem, die niet als doel had om hem te bekeren, maar gewoon om hem liefde te laten zien en hem mee te laten kijken in mijn leven. En toen kwam hij zelf met die opmerking; hij had ons zien leven en de 'gewoonheid' van bidden met mensen gezien en nam dit als  voorbeeld voor zijn eigen leven.

Meer dan 900 mensen hebben gebed ontvangen te midden van de feestende menigte. Ruim negenhonderd mensen zeiden 'ja' op de vraag of we misschien voor ze mochten bidden. Ruim negenhonderd mensen kregen een voorbeeld van hoe eenvoudig bidden is en dat iedereen tot God kan praten. En hoeveel meer mensen hebben ons dat zien doen en hebben indirect een voorbeeld gekregen.

We willen Jezus' handen en voeten zijn en door onze levensstijl zijn liefde laten zien. Jezus bad voor mensen, Hij schaamde zich daar niet voor. Dus schaam ik mij daar ook niet voor! Ben jij een voorbeeld voor de mensen die naar jouw leven kijken?

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.