Headline

< terug

Update:
De Paralympics zijn helaas voor Anna teleurstellend geeindigd. Ze had hoge verwachtingen en was goed in vorm, maar door twee keer een val en eenmaal de zesde en eenmaal de zevende plek kwam het er niet uit. Anna:'Ik ben echt teleurgesteld. Maar helaas was dit was alles wat erin zat. Maar als ik terugkijk op het hele toernooi was het wel echt teleurstellend. Superjammer natuurlijk. Ook vandaag (18 maart), wilde ik natuurlijk alles geven, maar door een balansprobleempje werd ik uit mijn ritme gebracht en uit mijn lijn. Dan is het de hele weg naar beneden vechten. De tweede run was weliswaar beter, maar het moet echt harder. Had de ski meer in de vallijn moeten houden, maar dat lukte helaas niet.'

Ook al is het eindresultaat niet zoals gehoopt, meedoen aan de Paralympics is al een grote prestatie op zich. Wij hopen dat Anna over vier jaar het nog een keer kan proberen.

Anna Jochemsen (Navigator Wageningen), die kort geleden goud haalde bij de worldcup in Canada, gaat naar de Paralympics. Op deze site houden wij u op de hoogte van haar prestraties en hopen we af en toe ook wat van haarzelf te laten horen.

Als je weleens geskied hebt weet je dat het pittig en soms spannend is. Het gaat hard en menigeen valt. Anna doet dat alles op één been met een duizelingwekkende snelheid van soms wel 100 kilometer per uur. Ze doet het zo goed dat ze voor de tweede keer naar de paralympics mag. Ze mocht ook meedoen in Sochi in 2014. Daar heeft ze geen medailles gehaald, maar ondertussen is Anna flink gegroeid en hopen we dat zij deze keer een olympische medaille mee naar huis neemt.

Anna: 'De Spelen zijn een mijlpaal. Dat je daar aan mee mag doen, is enorm. Het betekent dat je het hoogst haalbare hebt gehaald. De Spelen kunnen een enorme wending in je carrière zijn. In je hele leven zelfs.' 

Dinsdag 6 maart is Anna met het Nederlandse team gearriveerd in PyeongChang. Vrijdag 9 maart is de openings ceremonie. Ze komt uit op de volgende dagen (Nederlandse tijd):

Zaterdag 10 maart:
01.30-04.30 uur: paraskiën, mannen en vrouwen, afdaling

Zondag 11 maart:
01.30-05.00 uur: paraskiën, mannen en vrouwen, super g

Dinsdag 13 maart:
- 01.30-05.00 uur: paraskiën, mannen en vrouwen, supercombinatie, super g
- 07.00-09.00 uur: paraskiën, mannen en vrouwen, supercombinatie, slalom

Donderdag 15 maart:
- 01.30-03.00 uur: paraskiën, vrouwen, slalom, eerste run
- 04.30-05.30 uur: paraskiën, vrouwen, slalom, tweede run

Zondag 18 maart:
- 01.30-03.00 uur: paraskiën, vrouwen, reuzenslalom, eerste run
- 04.30-05.30 uur: paraskiën, vrouwen, reuzenslalom, tweede run