Headline

< terug

‘Jezus antwoordde: ‘Omdat jullie geloof zo klein is. Maar luister goed! Ik zeg jullie: Je geloof hoeft maar zo groot te zijn als een mosterdzaadje. Als je dan tegen deze berg zou zeggen: ‘Ga van hier naar daar,’ dan zal hij daarheen gaan. En niets zal onmogelijk voor je zijn.’ (Matteüs 17:20)
 
Ik denk dat jullie mij een realist en een twijfelaar zouden noemen. Ik zie obstakels in plaats van mogelijkheden, uitdagingen in plaats van kansen. Ik wilde dat ik meer geloof had. Gelukkig begrijpt Jezus mensen zoals ik. En ik weet dat ik niet alleen ben, want de discipelen ervoeren het kennelijk net zoals ik. Ze maakten zich zorgen over heel veel zaken. Op mijn persoonlijke zorgenlijst van vandaag staan mijn financiën, visa uitdagingen, zorgverzekering van overzee, toekomstplannen van mijn echtgenoot en wat we gaan eten vandaag (een klein probleempje vergeleken met de rest J).
 
Hoe zit het met jou? Waar maak jij je zorgen over vandaag? Alles wat ik kan zeggen is dat Jezus je begrijpt. Hij zag het kleine geloof bij de discipelen en ziet het ook bij mij. In plaats van dat ik me veroordeelt voel, voel ik me bemoedigt als ik zie hoe weinig geloof Hij maar van me vraagt. Geloof als een mosterdzaadje – die zaadjes zijn echt heel klein – dat vertelde een wijze dominee mij eens! En met dat minuscule geloof kan ik bergen verzetten. Nou dat is absoluut bemoedigend. Zelfs al voelt mijn zorgenlijst zwaar, het is nooit zo groot als een de omvang van een berg. Als ik mijn kleine geloof in Jezus oefen, dan zie ik vast mijn zorgen veranderen in mogelijkheden om Hem te aanbidden. Dat is mijn uitdaging voor vandaag – mijn zorgen bij Jezus brengen en mijn vertrouwen en geloof in Hem te oefenen. En als mijn geloof faalt, dan is Hij trouw want zo is Hij. Het is een win-win situatie. Ik hoop dat deze kleine waarheid jou bemoedigd.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.