Headline

< terug

De afgelopen weken hebben we als kerk nagedacht over de kernwaarden die 24-7 Prayer heeft en waar we dus als kerk ook achter staan. Afgelopen zondag was de laatste kernwaarde aan de beurt en ik mocht tijdens de dienst spreken over 'missie'. Missie wordt in het woordenboek omschreven als volgt: 'an important assignment given to a person of group of people'. In mijn voorbereidingen werd ik weer stilgezet bij de opdracht die wij als christenen van Jezus hebben gekregen en de noodzaak van in actie komen.

Nadat Jezus was opgestaan van de dood, nodigt Hij zijn 11 discipelen uit op een berg waar Hij ze een opdracht geeft: 'Then Jesus came to them and said: 'all authority in heaven and on earth has been given to me. Therefore go and make disciples of all nations, baptizing them in the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit, and teaching the to obey everything I have commanded you. And surely I am with you always, to the very end of the age.' (Matthew 28:18-20) Jezus geeft ons een hele duidelijk opdracht, we worden opgeroepen tot actie. 'go and make disciples', er worden twee werkwoorden gebruikt! We moeten wat doen! 'baptizing and teaching', nog meer werkwoorden.

Het is zo makkelijk om in onze veilige omgeving te blijven. Om elke dag naar ons werk te gaan, tijd door te brengen met onze vrienden, op zondag naar de kerk te gaan en zo ons leventje door te lopen. Maar God roept op ons tot actie. We moeten de wereld in om discipelen te maken. Mijn grootste punt tijdens mijn praatje was 'mission is stepping out of your comfort zone'. Als we allemaal in onze veilige omgeving blijven, hoe gaan we dan ooit mensen bereiken met het goede nieuws van Jezus? 

Zit jij elke avond veilig op je bank Netflix te kijken? Of ga je de deur uit om even een wandeling te maken en beschikbaar te zijn om te praten met iemand die je tegen komt? Zo simpel kan het zijn. We hoeven niet allemaal te verhuizen naar het buitenland, maar we moeten wel beschikbaar zijn. Mag God onze agenda's beïnvloeden? Mag Hij je onderbreken in je routines? 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.