Headline

< terug

Kenzi kijkt me dankbaar aan en toont me zijn telefoonscherm: ‘Amigo … serieus, hoe dan?!?’
Ik ben aan het videobellen met onze goede vriend en collega Kenzi, hij gaat momenteel door een hele zware tijd. Zijn moeder ligt plots op sterven en dat geeft grote zorgen. Vanaf het moment dat het slecht met haar begon te gaan heeft hij ons betrokken in zijn proces. Doordat hij dit deed konden we hierin samen oplopen en met hem bidden, praten, lachen en huilen. Hij is daarnaast ook heel open geweest naar de studenten over zijn proces waarin hij de rauwe werkelijkheid onder ogen moest zien van zijn vragen als: waarom laat God dit toe? Wat vraagt Hij nu van me? Is God eigenlijk wel goed?


De studenten gaan zelf ook door een zware tijd. De pandemie heeft hier nog grote invloed op ons dagelijks leven. Het is daarom in veel opzichten een verwarrende tijd en dat roept veel vragen op. En dan is daar onze vriend Kenzi die doorleeft en moegestreden zegt: ‘ja, God is goed. Ik ervaar dat Hij bij me is. Mijn hart is verscheurd van verdriet maar ik zie hoe God me iets veel diepers aan het geven is door deze tijd heen.’
 

Dat maakt indruk
 
Samen met de betrokken studenten beseffen we dat dit geen lege woorden zijn. Het confronteert ons met ons beeld van God, onze angsten en onze zelfgerichtheid. Eén van de studenten kan er niet over uit en wil hem het liefst 100 vragen tegelijkertijd stellen, maar het enige wat hij via Whatsapp weet te vragen is een allesomvattend

‘Amigo … serieus, hoe dan?!?’
 
Hij ziet dat er rust over Kenzi is gekomen en dat hij op een hele intieme manier praat over God. Als de omstandigheden niet langer bepalen hoe we ons voelen en hoe we naar onszelf kijken, geeft dat iemand een enorme aantrekkingskracht. Jongeren hebben het zo nodig om te mogen zien hoe we leven: open, eerlijk en zonder filter!

Terwijl we napraten over de afgelopen week vertelt Kenzi me dat hij dankbaar is hoe zijn verdriet andere mensen helpt om meer van God te verwachten. Ik ben zo dankbaar voor hem. Je kunt boeken lezen en praatjes luisteren over hoe om te gaan met tegenslag, maar iemand die je als levend voorbeeld uitnodigt in zijn proces is priceless.
 

Over de blogger

Mark


Mark Liefhebber werkt met zijn vrouw Hanneke in Peru. Hij schrijft over hun leven in Peru.