Headline

< terug

Jesaja 61 is sinds mijn 25e mijn levenstekst geweest. Dit weekend werd ik er weer aan herinnerd hoe kostbaar de beloften van God zijn in dit hoofdstuk.

Ik weet dat het voor veel volgers van Christus een favoriet hoofdstuk is, maar ik claim dit hoofdstuk ook voor mijzelf persoonlijk. Jesaja 61 vers 5 zegt dat: ‘Vreemden je schapen zullen hoeden; vreemden zullen werken op jouw akkers en wijngaarden.’ Dit is zo speciaal voor mij omdat ik een vreemde in dit land ben, een buitenlander in het land waarin ik werk. Het is mijn taakomschrijving om de studenten en de staf van de Nederlandse Navigators te mentoren en het is ook mijn taak om hen te helpen bloeien waar ze zijn geplant en hen zo geestelijk te helpen groeien.  Dus ook al sprak Jesaja in een totaal verschillende context toen hij dit schreef, het voelt alsof hij het voor mij geschreven heeft. Dit is waar ik gepassioneerd over ben en waar ik de meeste tijd aan besteed – mentoring en helpen groeien.

Ik had het voorrecht om dit weekend precies dat te doen met de internationale studenten van onze Amsterdam bediening. Ik deelde met hen de diepe liefde die Jezus voor hen heeft en dat Hij constant bezig is om Zichzelf aan ons te openbaren in onze levensverhalen … Hij verbindt onze kleine verhalen met zijn grote verhaal. Ik vertelde hen over de vrijheid die beschreven wordt in Jesaja 61 door mijn eigen verhaal, over hoe Jezus mij gered heeft en in zijn glorieuze licht heeft gebracht, te delen. Deze waarheden delen deed mijn hart opleven, omdat het voor mij voelde alsof ik deze belofte van Jesaja 61 vers 5 op dit moment uitleefde. Te zien hoe zij geraakt werden door de beloftes in Gods Woord, bemoedigde mij om door te gaan met het leven vanuit zijn beloften voor mij.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.