Headline

< terug

Soms weet ik even niet of ik moet lachen of moet huilen. Zomaar even twee titels van linken naar Youtube die ik de afgelopen dagen binnen kreeg via een Whatsapp groep met de buurmannen: ‘Apple watch kan Covid-19 opsporen’, of ‘Covid-19 is het werk van een criminele elitegroep die de wereld beheersen’.

We leven in verwarrende tijden. Veel van ons worstelen met hoe we omgaan met de bergen aan informatie die op ons worden afgevuurd. Dagelijks. Tel daarbij op dat we meer binnen zitten dan ons lief is. Dat helpt vaak ook niet om met een frisse, heldere blik naar de omstandigheden te kijken. Het is inmiddels wel bekend dat het nieuwsaanbod via de sociale media wordt gefilterd en wordt aangeboden op basis van wat men denkt dat je graag zou willen horen. Zo krijgen we allemaal soms een hele andere uitleg voorgeschoteld van dezelfde gebeurtenis. Dit heeft als gevolg dat we het steeds lastiger vinden om elkaar te begrijpen en constructief met elkaar in gesprek te blijven.

Moedeloos word ik er soms van.

Ook in Peru heeft dit als gevolg dat mensen erg wantrouwend zijn geworden naar instanties en het onbekende. Men weet niet meer zo goed wie er te vertrouwen is en er wordt getwijfeld aan elkaars beweegredenen.

En hoe ga ik hier nu mee om? Of laat ik het anders zeggen, hoe ga ik hier nu mee om als discipel van Jezus? God is immers een God van harmonie, niet van chaos.

Gelukkig is er in deze wanorde Iemand die ik wel vertrouw, ook al begrijp Hem niet altijd. Hij is de rots, zoals Mattheus zegt, waarop je huis blijft staan als de regen komt.

Jakobus 1:5 - Heeft iemand van jullie niet de wijsheid om te leven zoals God het wil? Dan moet je God om die wijsheid vragen. Hij zal je die zeker geven (…).

Oh, ‘vitaminen en mineralen supplementen zouden je genezen van Corona’ lees ik net… *zucht*
 
 

Over de blogger

Mark


Mark Liefhebber werkt met zijn vrouw Hanneke in Peru. Hij schrijft over hun leven in Peru.