Headline

< terug

Per 1 april 2017 wordt IMPACT Netwerk onderdeel van De Navigators en gaat verder als ‘IMPACT Navigators’. Beide directies herkennen gezamenlijkheid in hun visie voor de doelgroep van young professionals. Daarom is besloten om de handen ineen te slaan en zo krachten te bundelen, kennis te delen en kosten te besparen. De organisaties die om IMPACT Netwerk heen staan zijn IFES, ForumC, CBMC en Logos. Zij juichen dit initiatief van harte toe en werken mee om dit tot een succes te maken.
 
In de afgelopen jaren heeft IMPACT Netwerk zich weten te profileren als hét netwerk voor christelijke young professionals in Nederland. Onder leiding van scheidend directeur Frans van Santen is gewerkt aan een breed aanbod van activiteiten, die de doelgroep inspireert om authentiek christen te zijn in een uitdagende levensfase. Zo is er een jaarlijks Congres, een Leergang Leiderschap voor jonge leiders, een event voor net-afgestudeerden, een mentorprogramma, een aantal exclusieve mannen- en vrouwenweekenden en diverse inhoudelijke events. Er zijn een aantal lokale netwerken actief, en het totale bereik van IMPACT Netwerk is 3.000 young professionals.
 
Navigators
Stichting De Navigators is vooral bekend van het succesvolle studentenwerk, nu in al 19 steden. Er zijn in totaal 3.300 studenten actief lid bij de Navigators. Een aantal jaren geleden ontstond Lifenet, een traject voor alumni waarin 'geloof en werk' centraal staat.
 
LifeNet - IMPACT
Beide directies hebben ontdekt dat Navigators LifeNet en de huidige aanpak van IMPACT Netwerk zeer complementair zijn. De bestaande activiteiten waarin IMPACT Netwerk sterk is (conferenties, netwerken en trainingen) kunnen worden aangevuld en versterkt door het eigene van de Navigators (discipelschap, mentoring, triades en kleine groepen). Deze complementariteit is verwoord in een gezamenlijke visie:
 
'Young professionals uitdagen en ondersteunen om zich toe te wijden aan Jezus Christus zodat hun leven bijdraagt aan het zichtbaar worden van zijn Koninkrijk in alle aspecten van de maatschappij.'
 
Meer arbeiders
Om deze visie robuust vorm te geven zijn er meer 'arbeiders in de wijngaard' nodig. Dit is voor IMPACT Netwerk een belangrijke reden om met De Navigators in zee te gaan. Zo kan verdere groei in diepgang, bereik en professionaliteit mogelijk worden gemaakt.
 
Nieuwe Directeur

Dit zal worden vormgegeven door Sven Leeuwestein, die op 1 april start als directeur van het nieuwe IMPACT Navigators. Sven, voormalig directeur van Soul Survivor en bekend als spreker en relatiemanager van Open Doors volgt Frans van Santen op, die na vijf jaar IMPACT Netwerk overstapt naar Europartners. Daar wordt hij Coördinator Young Professionals, en gaat hij zijn opgebouwde kennis inzetten voor netwerken van young professionals in verschillende Europese landen. Frans: 'Ik ben erg blij dat IMPACT Navigators met Leeuwestein een waardige opvolger in huis heeft gehaald. Hij heeft de kwaliteiten, ervaring en achtergrond om de gezamenlijke visie verder uit te werken en te ontwikkelen.'
 
Sven: 'In mijn eerdere functies heb ik gezien hoe jonge mensen in ons land en in gesloten landen kunnen worstelen met hun geloof of juist met het praktisch maken ervan. Er ligt in het Westen veel druk op hoger opgeleide millenials. Die zitten zelf in een levensfase waarin vaak toch al sprake is van veel verandering en uitdaging. IMPACT Navigators speelt voor hen een belangrijke rol om midden in de samenleving Jezus en andere christenen te ontmoeten en Zijn Koninkrijk samen meer zichtbaar te maken. Laten we als bedrijven, kerken en organisaties investeren in dit opkomend leiderschap. We zullen verrast staan over de invloed daarvan.'

Heb je vragen over dit bericht? Mail Sven via directeur@impactnetwerk.nl.