Headline

< terug

‘Weet je nog, dat huis wat helemaal geen balkon of tuin had? Weet je nog, dat huis wat eigenlijk te duur was? Weet je nog, dat huis waar het altijd een vreselijke herrie was? Weet je nog, dat huis met de moeilijke huisbaas?’ 
 
Dat is hoe ik het mij voorstel als God straks tegen me gaat praten. Inmiddels is de zoektocht naar een eigen appartement al bijna vijf maanden bezig, met tot nu toe alleen de bovenstaande resultaten, niet echt een succesverhaal dus. ‘Maar Ik heb iets beters voor je.’ 
                              
Persoonlijk is wachten niet een van mijn sterkste eigenschappen; zodra ik iets in mijn hoofd heb, dan wil ik het realiseren en geregeld hebben. Meerdere keren op een dag zoek ik alle websites af waar de beschikbare huizen op verschijnen. Inmiddels kan ik je van elk huis hier in San Antonio, Ibiza, de details vertellen. Ergens helemaal geen invloed op hebben, daar houd ik niet zo van.
 
Vlak voor vertrek naar Ibiza daagde God me in een gebedsruimte uit om een lijstje te maken van mijn wensen voor een huis. Met elk huis waar ik een bezichtiging heb, zie ik meer van dat lijstje gerealiseerd worden. Maar het duurt al zo lang en nu ik midden in dit proces zit, vind ik het soms moeilijk om God te vertrouwen en op zijn timing te wachten. 
 
Maar Ik heb iets beters voor je.’ Dat is zo makkelijk gezegd en wanneer mensen me er aan herinneren dan zou ik soms het liefst even schreeuwen: ‘Maar wanneer dan?’. Sinds vijf dagen heb ik iets meer rust, er zal echt iets beters komen. Misschien niet op het moment dat ik het graag zou willen, namelijk voordat ik met Kerst naar Nederland kom. Maar als dat zo is, dan is daar echt een reden voor. 
 
Wanneer ik bid, geloof ik dat God op drie verschillende manieren kan reageren: met een ‘ja’ en een directe verhoring van het gebed; met een ‘nog niet’ en daarmee het mogen vertrouwen op zijn timing; of met een ‘nee, want Ik heb iets beters voor je’ en daarmee verwacht ik het verrassingseffect van Gods voorzienigheid op manieren die ik mij niet eens voor kan stellen. 
 
‘When I wait, you strengthen my heart’ - Psalm 27:14

P.S. Op het moment dat we deze blog plaatsen heeft God voorzien in een huis. Dit huis heeft alles wat ik op mijn lijstje had staan en meer. God heeft zo voorzien en zijn timing is perfect. Ik zag er tegenop om naar Nederland te gaan, zonder hier een huis te hebben, maar door een perfecte makelaar kan ik vandaag tekenen en zodra ik terug ga naar Ibiza krijg ik de sleutel en kan ik verhuizen. God had echt iets beters voor mij!


 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.