Headline

< terug

In 2018 besteedden wij aandacht aan How2Pray. Gebed, is een van de pijlers van ons geloofsleven, zoals ook afgebeeld staat in deze illustratie van Het Wiel. Dit jaar geven we aandacht aan de tweede pijler, How2Read, tips waarmee je het lezen van de Bijbel kunt verrijken. Misschien ontdek je iets dat bij jou past.
 
Luisterend Bijbellezen

 
Bij luisterend Bijbellezen staat het gebed en stilte centraal. Terwijl je leest, overdenkt, weer leest en weer overdenkt, ben je ook in gebed of ben je stil om te wachten op wat God jou te zeggen heeft.
 
1. Zorg voor een rustige plek en probeer je gedachten tot rust te laten komen door bijvoorbeeld worshipmuziek op te zetten. Neem de tijd om je gedachten stil te zetten en probeer je op God te richten.
2. Bid om de leiding van de heilige Geest.
3. Lees het tekstgedeelte. Kies een gedeelte dat niet al te lang is, zodat je de inhoud goed in je op kunt nemen. Lees het hardop, lees het in stilte, lees het biddend en herlees het zodat wat er staat goed tot je doordringt.
4. Laat de tekst nu op je inwerken. Overdenk het, luister of God jou iets wil vertellen. Wat raakt me in deze tekst, voel ik weerstand of juist het tegenovergestelde, hoe past dit in mijn leven, wat wil God mij hiermee zeggen? Neem uitgebreid de tijd voor dit onderdeel.
5. Reageer in gebed op alles wat jou duidelijk werd tijdens het overdenken.