Headline

< terug

Vorig jaar besteedden wij aandacht aan How2Pray. Gebed, is een van de pijlers van ons geloofsleven, zoals ook afgebeeld staat in deze illustratie van Het Wiel. Dit jaar geven we aandacht aan de tweede pijler, How2Read, tips waarmee je het lezen van de Bijbel kunt verrijken. Misschien ontdek je iets dat bij jou past.

Podcasts
 
Niet iedereen van ons heeft elke dag de tijd om in de ochtend of aan het einde van de dag rustig te gaan zitten met zijn Bijbel. Je bent bijvoorbeeld veel onderweg en als je dan ’s avonds thuiskomt te moe om nog in je Bijbel te lezen. Een mooie oplossing daarvoor is de podcast. Een podcast is een geluidsbestand dat je kunt streamen of downloaden op je smartphone.

Podcast luisteren is populair, ook bij christenen. Terwijl je in de auto of het OV zit kun je luisteren naar een bijbelstudie. Een voorbeeld van zo’n podcast is Eerst dit, een samenwerking tussen de EO en de IZB. Je kunt je aanmelden via WhatsApp en krijgt dan elke dag een berichtje als de nieuwe podcast klaar staat. Maar als je zoekt op bijbelstudie podcast krijg je meerdere keuzes. Een mooie optie om toch naar Gods Woord te luisteren als je onderweg bent.