Headline

< terug

Samen bidden: hoe leid je een dynamische gebedsbijeenkomst:

Als leider van de gebedsbijeenkomst ben je als een dirigent van een orkest, die ervoor zorgt dat iedereen betrokken blijft en niet stiekem in een hoekje zit te tukken. Je zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde toonhoogte zit met elkaar en met God. Hoe doe je dat? 

 
Een paar tips:
 
1. Verdeel de tijd in blokken van 10 minuten.
Voor ieder blok kies je een gebedsonderwerp en gebruik je een andere gebedsvorm. Focus op verschillende onderwerpen: persoonlijk, lokaal, nationaal, wereldwijd.
 
2. Wees creatief.
Gebruik verschillende gebedsvormen (hardop bidden, stilte, spoken word, gebedenboeken, schrijven, tekenen, praten). Probeer een goede mix van persoonlijk gebed, gebed in kleine groepen of juist met zijn allen tegelijk te creëren.
 
3. Maak het tastbaar.
Als je bijvoorbeeld bidt voor de vervolgde kerk, geef iedereen een steen voor in hun broekzak, zodat elke keer, wanneer ze de steen voelen, een gebed voor de vervolgde kerk wordt uitgesproken.
 
4. Blijf in beweging.
Zorg ervoor dat er blokken zijn waar mensen staan of juist zitten, knielen of lopen. Op deze manier blijven je hart en verstand scherp.
 
5. Bid de Bijbel.
Kies een bijbelvers en bid het met elkaar als groep zodat God in jullie midden spreekt.
 
6. Aandacht voor aanbidding.
Smeed de diverse blokken aan elkaar door tijd te maken voor Praise en Worship. Start en eindig hiermee. Door aanbidding stel je God centraal en ontvangt de groep geloof en een ander perspectief.
 
7. Blijf verbonden.
Sta altijd open voor de heilige Geest: haast je niet en wees flexibel je plannen te veranderen.