Headline

< terug

De laatste maanden, ja het zijn alweer maanden, hebben we een hoop geleerd over digitaal connecten. Voor veel mensen is dit zo een goede manier, maar niet iedereen vindt dit fijn. We missen het echt bij elkaar zijn. Toch zien we dat er door bijvoorbeeld de livestream kerkdiensten meer mensen dan ooit worden bereikt. Dat is geweldig. Maar hebben is het genoeg? Er zijn al kerken die contactavonden streamen en tijdens de stream zitten er teams achter de chat voor gesprekken en gebed. Mooie ontwikkelingen. Toch willen we ondanks al deze mogelijkheden elkaar ook graag in het echt zien en dat kan alleen op 1.5 meter, maar hoe doe je dat dan?

De regels versoepelen, maar wat kunnen we daarmee op die anderhalve meter? Gisteren (19 juni) hoorden we dat je nu met meer mensen op anderhalve meter buiten mag zijn. Dt geeft de mogelijkheid om met andere christenen buiten af te spreken, bijvoorbeeld in een park en daar een bijbelstudie of bidstond te houden en te praten over dat wat je bezig houdt.  Met groepjes van maximaal 30 mag je in een buurthuis, café, school o.i.d. op anderhalve meter bij elkaar komen.

Maar waar haal je inspiratie vandaan? Hoe vul je die tijd?

  • Allereerst is er vast voldoende te delen over wat we moeilijk vinden in deze tijd, of waardoor we juist worden gezegend.
  • Ten tweede vind je steeds meer studies en handreikingen online die te gebruiken zijn. Micha Nederland heeft een handreiking voor een extra michazondag op 14 juni met veel tips https://www.michanederland.nl/extramichazondag
  • Ten derde kun je bij 24-7 Prayer veel tips vinden over bidden tijdens de corona pandemie https://www.24-7prayer.nl
  • Als vierde kun je als kerk gezinsboekjes bestellen vol tips om ook de kinderen te betrekken bij dit samenzijn https://www.worldvision.nl/gezinsboekje
  • En tot slot kun je in deze groepjes ook samen avondmaal vieren met aparte broodjes en bekertjes.

Er is vast nog veel meer te bedenken om het contact met elkaar te behouden en uit te bouwen in deze coronatijd. Hebben jullie mooie tips? Stuur dan een mail naar magazine@navigators.nl met jouw tip voor How2Connect in coronatijd.