Headline

< terug

Halverwege maart werd onze wereld op zijn kop gezet. De Coronacrisis had ook Nederland bereikt en we gingen met z’n allen in een intelligente lockdown. Scholen en alle openbare gelegenheden gingen dicht, ook kerken sloten haar deuren. Geen diensten, geen bijbelstudies of andere activiteiten. Een volledig nieuwe situatie. Kun je dan nog iets met een rubriek als How2Connect?

Gelukkig wel. We zien hoeveel initiatieven al zijn opgestart. Internet is op dit moment een zegen. We streamen onze kerkdiensten en drinken daarna ons bakje koffie via skype of WhatsApp met onze geloofsvrienden.

Anders is het wel. Er is geen knuffel, geen hand, geen arm om je schouder als je dat net even nodig hebt. Toch blijft er nog veel over. Samen bidden over de telefoon, via skype, Zoom of een van de vele andere programma’s. Zo kun je ook samen Bijbel lezen, bijbelstudie doen, samen zingen en praten over waar je meezit, of wat juist nu zo goed gaat. Samen lachen en huilen.

Zoek elkaar digitaal of via de telefoon op, bedenk wie misschien nu juist behoefte heeft aan contact en dat misschien niet zelf initieert. Blijf verbonden.

En als je geen internet hebt? Deze mensen worden snel vergeten. Stuur een brief, een kaartje, ga langs en leg op anderhalve meter contact. Steek een figuurlijke hand toe of geef een knuffel op afstand.

Er wordt gezegd dat onze wereld nooit meer hetzelfde wordt. Of dat waar is weet ik niet. Wat ik wel weet is dat onze God altijd dezelfde is. Hij is trouw. Hij is erbij en hoe het er om ons heen ook uitziet, het contact met Hem is altijd mogelijk.