Headline

< terug

Helaas lopen de cijfers weer enorm op en lijkt het fysiek samenkomen nog ver weg. Hoe kun je dan toch ‘connecten’, toch het samen geloven ervaren met al deze beperkingen. Deze keer een idee voor een digitale gebedsreis.

Misschien ken je het wel, ruimtes waarin allerlei plekken zijn met bijvoorbeeld een tekst, kaarsen, een foto, een gedicht enzovoort. In die ruimte ga je van plek naar plek en heb je bij elke plek tijd met God.

Dit kun je ook digitaal doen. Bijvoorbeeld met een vriendengroep of de kring. Spreek samen een datum en tijd af via WhatsApp waarop iedereen een bericht stuurt met iets voor de gebedsreis. Je kunt ervoor kiezen om iedereen zelf het moment te laten bepalen wanneer je dat doet, maar je kunt het ook echt samen doen. Bijvoorbeeld, de eerste stuurt de link van een lied, een kwartier later (hoelang moet je samen afspreken) stuurt nummer twee een foto van een schilderij, weer een kwartier later stuurt nummer drie een Bijbeltekst en zo ga je verder.  

Je kunt er van alles voor gebruiken, zoals een getuigenis, een oproep om zelf een liedtekst of gediocht of gebed te schrijven of een foto van de natuur enzovoorts. Er zijn legio mogelijkheden. Aan het einde van de reis kom je dan digitaal bij elkaar en vertel je elkaar wat deze gebedsreis voor je betekent heeft.