Headline

< terug

Voorlopig is Corona nog niet weg en vraagt het veel van onze creativiteit om het contact, het samen bidden, Bijbel lezen, delen en gemeente-zijn vast te houden. Maar Onze God is een creatieve God en Hij heeft ons creativiteit gegeven. Online zien we daar mooie voorbeelden van.

Terwijl ik opzoek was naar informatie kwam ik het idee tegen van ‘Kerk aan de Wandel’ van de NGK Utrecht Leidsche Rijn. Wat een fantastisch creatief idee:

‘Kleine groepen van drie huishoudens wandelen een vaste route door een park langs verschillende onderdelen van de kerkdienst. Elke vijf minuten vertrekt een nieuwe groep. Bij het startpunt krijgt elke groep het votum en de zegengroet. Na een korte wandeling klinkt een lied vanaf de overkant van een waterpartij. Op het trekpontje naar de muzikant toe wordt er voorzichtig meegezongen. Nietsvermoedende parkbezoekers kijken verwonderd toe. Zo wandelt elke groep langs Bijbellezingen, preek, voorbede en andere liederen. In de tuin van een gemeentelid langs de route wordt het avondmaal gevierd. Terug in de kerk klinkt een slotlied en ontvangt men de zegen.’

Naast dat dit fijn is voor de gemeente, zijn er ook volop kansen om mensen buiten de gemeente erbij te betrekken. En er zijn uiteraard vele variaties op te bedenken voor jouw specifieke groep.

Als je het zelf even niet meer weet, zoek dan naar ideeën van anderen op het internet, wie weet wat je tegenkomt.

Het hele verhaal over ‘Kerk aan de Wandel’, lees je hier: kerk-aan-de-wandel