Headline

< terug

De afgelopen 2 jaar besteedden wij aandacht aan How2Pray en How2Read. Gebed en Bijbellezen zijn twee van de pijlers van ons geloofsleven, zoals ook afgebeeld staat in deze illustratie van Het Wiel. Dit jaar geven we aandacht aan de derde pijler, How2Connect, die hoort bij de pijler gemeenschap. We geven tips hoe je jouw leven met God kunt delen met anderen. Misschien ontdek je iets dat bij jou past.
 
How2Connect, wat bedoelen we daar nu precies mee. Christen ben je niet in je eentje. Misschien ken je dat oude voorbeeld wel van een kolenkachel (steenkolen dat zijn van die zwarte dingen die vroeger in de kachel werden gestopt om het huis te verwarmen.) Samen maken ze een prachtig gloeiend vuurtje dat de kamer lang aangenaam warm houdt. Maar als je er een kool uit haalt en je legt die apart dan gloeit hij nog een poosje, maar langzaam wordt het minder en minder en uiteindelijk gaat hij uit.

Als christen heb je je andere christenen nodig om elkaar te bemoedigen, samen in de Bijbel te duiken, samen te getuigen, samen te bidden, samen te delen, samen te aanbidden enzovoorts. Als geloven alleen maar zou bestaan uit een individueel lijntje naar God, dan is het moeilijk dat vuur van geloof in stand te houden. Dat vraagt veel zelfdiscipline en in deze maatschappij waar er zoveel is wat onze aandacht afleidt, is dat een hele opgave. We zijn samen het lichaam van Christus waarin we elkaar aanvullen en misschien ben jij wel de hand en ik de voet.

Is de kerk daarvoor de enige plek? Nee, de kerk is daarvoor wel een mooie plek, maar er zijn tal van mogelijkheden om dat te doen, de kerk is er een van en een mooi voorbeeld om How2Connect te beginnen. Probeer een kerk te vinden waar jij je veilig, welkom en thuis voelt. Maak in jouw stad of dorp gerust een rondje langs de verschillende kerken en gemeentes en neem de tijd om je keuze te maken. Vraag God om je daarin te leiden zodat je op die plek komt waar Hij jou wil gebruiken. Ben je eenmaal daar, maak dan vrienden, blijf in contact en geef jezelf daar de mogelijkheid om te groeien. Kijk hoe je daar dienstbaar kunt zijn en verbind je zo aan je kerk en je medechristenen.