Headline

< terug

De afgelopen drie jaar besteedden wij aandacht aan How2Pray, How2Read en How2Connect. Gebed, Bijbellezen en gemeenschap zijn drie van de pijlers van ons geloofsleven, zoals ook afgebeeld staat in deze illustratie van Het Wiel. In 2021 gaven we aandacht aan de vierde en laatste pijler, How2Act, die hoort bij de pijler getuigen. We sluiten deze serie nu met deze laatste column af, met daarin tips hoe je jouw verhaal met God kunt delen met anderen. Misschien ontdek je iets dat bij jou past.
 
How2act als christen, wat betekent dat nu in de praktijk? Het beeld wat veel niet-christenen hebben is vaak dat je als gelovige niet veel mag en wel veel moet. En om eerlijk te zijn is dat ook wat zij vaak aan de buitenkant zien. Hoe kunnen wij laten zien hoe ons leven als gelovige echt is?
 
Dat kan bijvoorbeeld door op te trekken met niet-christenen. Door samen te sporten, te eten, te borrelen, door een natuurlijke vriendschap te ontwikkelen en zo de ander te laten meemaken wat geloven in de praktijk betekent voor jou. Door tijdens die ontmoetingen samen over het leven en geloof te praten op een ontspannen natuurlijke manier. Dat werkt vaak goed als je vrienden maakt met dezelfde interesses, hobby’s of levensfases.
 
Misschien vraag je je af hoe je die nieuwe vrienden kunt vinden. Ook dat kan heel natuurlijk gaan, bij de sportclub, een hobbyclub, op je werk; op die plaatsen waar jij graag komt en anderen ontmoet die daar ook graag komen. Dan leg je makkelijk contact omdat jullie dezelfde interesses hebben. Ga samen iets drinken na het sporten of nodig iemand uit voor een maaltijd. Op deze manier groeien relaties vanzelf.
 
Paulus geeft in Thessalonicenzen 2 vers 8 ons het voorbeeld: ‘Ik voelde liefde voor jullie. Daarom vertelde ik jullie niet alleen maar Gods goede nieuws. Nee, ik deelde ook mijn leven met jullie, want ik ben veel van jullie gaan houden.’ (BGT)