Headline

< terug

De afgelopen drie jaar besteedden wij aandacht aan How2Pray, How2Read en How2Connect. Gebed, Bijbellezen en gemeenschap zijn drie van de pijlers van ons geloofsleven, zoals ook afgebeeld staat in deze illustratie van Het Wiel. Dit jaar geven we aandacht aan de vierde pijler, How2Act, die hoort bij de pijler getuigen. We geven tips hoe je jouw verhaal met God kunt delen met anderen. Misschien ontdek je iets dat bij jou past.
 
‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.’ (Filippenzen 4:6-7)
 
We zijn in alles afhankelijk van God, ook als wij door ons leven en door onze woorden willen getuigen. Gelukkig mogen we ook weten dat God ons hoort en ons helpt en ons zelfs de juiste woorden in gedachten brengt.
 
Welke rol speelt gebed nu bij getuigen?
 

  • Allereerst bidden we vaak al voor de mensen om ons heen die Jezus nog niet kennen en voor mogelijkheden om hen over Hem te vertellen.
  • Ten tweede kun je voor een specifiek moment bidden. Bijvoorbeeld dat je in de supermarkt, of onderweg daarnaar toe, iemand mag vertellen over Jezus.
  • Een derde mogelijkheid is om door jouw buurt een gebedswandeling te maken en al biddend God te vragen om uit jouw wijk mensen op je pad te brengen waar jij Jezus aan mag laten zien. Misschien brengt Hij wel een specifieke persoon in je gedachten. 
En in dit alles mag je je ‘vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat hij naar ons luistert als we Hem iets vragen dat in overeenstemming is met zijn wil.’ (Kolossenzen 4:2)