Headline

< terug

De laatste tijd heb ik veel gesprekken gevoerd over vruchtbaar zijn als we in de Geest leven. Elke keer als ik de lijst van uitingen van de vrucht van de Geest lees in Galaten 5 voel ik me nogal beschaamd. Ik ben niet erg aardig of trouw. Ik reageer vaak niet zo vriendelijk en ik ben zeker niet erg geduldig. Ik merk dat ik steeds meer gefrustreerd raak als ik erover nadenk of ik iets van die vrucht in mijn leven heb. Waarom is het zo moeilijk om dat te laten zien? Waarom kan ik niet geduldiger zijn? Het maakt me boos als ik zie dat ik zo vaak het tegenovergestelde laat zien in mijn daden. Ik vraag me zelfs af of ik wel verbonden ben met de heilige Geest. Hoe zou dat kunnen?
 
Ook al weet ik dat er geen simpele antwoorden zijn op mijn vragen, ik heb wel iets ontdekt over wat het betekent om echt vruchtbaar te zijn. In plaats van mijzelf steeds zo te veroordelen over al die keren dat ik mijn doel mis, leer ik blij te zijn over die keren dat ik de vrucht van de Geest wel in mijn leven zie. Want het is echt een wonder dat vriendelijkheid, geduld of zachtmoedigheid aanwezig zijn in mijn leven. Omdat dat heel zeker Jezus is die dat in mij doet. Christus heeft nog een lange weg te gaan met mij om deze vrucht te ontwikkelen, maar elke keer dat je er iets van kunt zien is een teken dat zijn Geest echt in mij woont en daarom kan ik oprecht blij zijn dat Hij mij verandert in de persoon zoals ik bedoeld ben.
 
De volgende keer als je de lijst leest van de vrucht van de Geest in Galaten 5, probeer dan, in plaats van je tekortkomingen te zien, juist dat te vieren waaraan je kunt zien dat de Geest in je werkt. Elke groei is goed en waard om God voor te prijzen.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.