Headline

< terug

Er is veel onrecht in de wereld, ver weg en dichtbij. We staan er naar te kijken, maar we weten niet goed wat we moeten doen. Op zo’n moment kun je je heel machteloos voelen. Hoe kan je verschil maken en al helemaal in je eentje?
 
Je kunt meer verschil maken dan je denkt. Laten we dicht bij huis beginnen. Denk eens na over hoe jij omgaat met je naaste. Zie jij de mensen om je heen of ben je te druk met je eigen leven en loop je iedereen voorbij? Groet eens de kassière of buschauffeur en maak eens een praatje met je buurvrouw. Met vriendelijkheid kun je al veel bereiken.
 
Naast verschil maken in je eigen omgeving, zijn er ook mogelijkheden om op andere plaatsen impact te hebben. Er zijn veel hulporganisaties die zich inzetten om de wereld te verbeteren en mensen een hoopvolle toekomst te bieden. Compassion is hier een voorbeeld van. Dankzij het kindsponsorprogramma zijn de levens van 2 miljoen kinderen al veranderd. Mensen van over de hele wereld steunen kinderen in extreme armoede zodat deze kinderen hulp krijgen op elk gebied van hun leven. Daarnaast worden er Muskathlons georganiseerd in de landen waar Compassion actief is. Een Muskathlon is een uitdagende sportieve prestatie, waarbij je geld werft voor het werk van Compassion. Tijdens de reis ga je langs bij projecten van Compassion en ontmoet je je sponsorkind.
 
Bekijk het filmpje om te zien hoe een Muskathlon impact heeft gemaakt op het leven van Joshua uit Uganda.Meer weten over een Muskathlon? Kijk op https://www.compassion.nl/muskathlon