Headline

< terug

In mijn jeugd was het ultieme teken van allerbeste vrienden zijn een kettinkje. Als jij van je vriendin een ‘best friend’ kettinkje kreeg dan was dat enorm bijzonder. Aan die ketting hing namelijk een bedel die precies paste op de bedel die jouw vriendin aan haar eigen kettinkje had hangen. Samen vormden die bedeltjes een geheel. Het was bedoeld om de diepte van de vriendschap te laten zien. Het was de ultieme uiting van affectie. Dus je kunt je voorstellen dat toen ik zo’n cadeau van mijn vriendin Nikkie kreeg, ik echt geëmotioneerd raakte. Ik was gewild. Ik hoorde bij iemand.
 
Misschien lijkt het wat gek, maar ik vind dit een geweldige vergelijking met het cadeau wat Jezus ons aanbiedt. Hij belooft ons zijn Geest. Zijn Geest verbindt perfect met de mijne en maakt mij zo compleet. Ik ben gewild. Ik hoor bij Iemand. In het NBV staat in Romeinen 5 vers 5: ‘Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is.’ Hij is de bron van mijn hoop, omdat Hij de mogelijkheid en het verlangen heeft om tegemoet te komen aan de diepste noden in mijn hart. Wij verlangen allemaal ten diepste naar intimiteit en contact. Zo zijn we gemaakt. Zonder de heilige Geest in ons leven zijn we incompleet. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben intens dankbaar voor zijn aanwezigheid in mijn leven, vooral als ik het contact met anderen om mij heen mis. Ik ben nooit alleen – ik word nooit over het hoofd gezien. Hij geeft mij altijd het cadeau van zijn intimiteit en vriendschap. En dat is vele malen beter dan welk kettinkje ook – sorry Nikkie!
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.