Headline

< terug

Terwijl ik langs de deur van de buren loop zwaai ik. Zij zwaaien vriendelijk terug. Ik woon al zeven jaar naast ze. We gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar ik ben er niet zeker van of zij mij een vriendin zouden noemen. Ik voel me daar vaak schuldig over. Ik werk tenslotte bij de Navigators en ik hoor een arbeider van Gods Koninkrijk te zijn. We hebben zelfs zo’n uitspraak die zegt: ‘Wij willen arbeiders zijn van de buren naar overal.’
Waarom is het zo moeilijk om het goede nieuws van Jezus aan onze buren te vertellen? Ik weet dat zij dat nodig hebben, maar vaak voel ik me te moe, te druk, of te ongemakkelijk om hen over Jezus te vertellen. Misschien heb jij dat gevoel ook wel.
 
Steeds meer realiseer ik me dat ik ruimte in mijn agenda moet maken en in mijn hart bereid moet zijn om mijn leven en het Evangelie met mijn buren te delen. Maar ik heb ook de vrijheid nodig om grenzen te hebben en om mij niet constant schuldig te voelen over wat ik wel of niet kan doen. Er is altijd meer te doen. De oogst zal altijd groot zijn en de arbeiders te weinig. Daarom besef ik dat ik de heilige Geest zo enorm nodig heb om mij te leiden. Ik geloof echt dat Hij degene is die mij leidt en aanwijzing geeft in wat wanneer te doen. Waarom zou Hij dat ook niet doen op dit vlak? In plaats van mij schuldig te voelen besef ik meer en meer dat ik Hem kan vragen mij overduidelijk de mogelijkheden te laten zien om van mijn buren te houden en Hem kan vragen om de moed om iets te DOEN als Hij mij daartoe aanzet. Makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar Hij is onze Helper en op deze manier helpt Hij mij om in vrijheid mijn leven als arbeider van het Koninkrijk te leven. Nu bid ik vaak: ‘Heer, geef mij ogen om mijn buren te zien en moed en tijd om het goede nieuws met hen te delen.’ Het is waar dat het een gebed is dat om offers vraagt, maar dat is het waard.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.