Headline

< terug

Soms, als ik over het leven van Jezus lees, vind ik het fijn om mij voor te stellen dat ik een van de vroege volgelingen ben die samen met Hem, vol verwachting van wat er gaat gebeuren, door Israël wandelt. Als je het eerste deel van het Johannes Evangelie leest krijg je een beeld van de, voor die tijd, bizarre dingen die Jezus deed.

  • Hij verandert water in wijn tijdens een bruiloft.
  • Hij wordt boos en gooit de handelaren uit de tempel.
  • Hij heeft een geheime ontmoeting met een farizeeër.
  • Hij gaat doelbewust naar Samaria en vertelt een vrouw over haar donkerste zonde.
  • Hij geneest de zoon van een Romeinse officier zonder dat hij de jongen zelf ziet. 
Wow! Kun jij je voorstellen wat de discpelen gedacht moeten hebben? Wat zou jij denken? Overal brak Jezus met de culturele normen en waarden en liet hij het fundament waar de discipelen in geloofden op hun grondvesten schudden. Hij deed bizarre dingen. Maar ze bleven Hem volgen. Ze keken vol ontzag naar zijn macht, ze werden geraakt door zijn compassie en waren serieus in de war door zijn missie.
 
Ik vraag me af hoe Hij in het hier en nu zou willen werken op deze bizarre manieren? Hoe Hij zijn macht zou willen laten zien aan diegenen die het nodig hebben?  Hoe zou het eruit zien als Hij zijn compassie toont aan diegenen die uitgestoten zijn door de maatschappij, en daardoor onzichtbaar voor anderen? Hoe wil Hij dat ik deel uitmaak van die Missie? Hij sleepte de discipelen niet overal mee naar toe voor de lol. Hij vroeg hen om Hem te volgen omdat Hij wist dat er een tijd zou komen waarop Hij niet meer op aarde was en zij door zouden gaan met zijn bizarre werk.  
 
Wij leven in een tijd waarin Jezus’ missie is doorgegeven aan ons. Wees niet bang! Hij is bij jou! Ik vraag me af welke bizarre dingen Hij aan jou vraagt zodat zijn macht en compassie ervaren kunnen worden door diegenen om jou heen die Hem zo intens nodig hebben.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.