Headline

< terug

'Het voelt alsof ik al 4 maanden hetzelfde aan het bidden ben, elke dag opnieuw.' Dat was wat ik vanochtend tegen een van mijn collega's zei toen we het hadden over ons nieuwe gebedsritme. Op het moment dat ik het zei, voelde het als een moedeloze uitspraak, alsof ik gewoon niet meer wist waar ik voor moest bidden. Elke dag opnieuw vragen aan God waar Hij mee bezig is, of Hij wil voorzien in alle noden die er zijn, dankbaarheid voor alles wat ik heb en in vertrouwen uitspreken dat ik geloof dat Hij alles in zijn hand heeft. 

Maar sinds ik die uitspraak deed, blijft het idee in mijn hoofd hangen dat er kracht zit in herhaling. We leren nieuwe vaardigheden op het moment dat we ze vaak genoeg herhalen. We geloven in uitspraken, wanneer ze vaak tegen ons gezegd worden. Onze woorden en zeker herhalende woorden hebben kracht.
 
Dat ik al maanden hetzelfde bid, maakt niet uit! Juist door hetzelfde vaak te bidden, daar schuilt kracht in. Het bouwt mijn geloof, mijn vertrouwen op God. 

Op dit moment probeer ik mijn auto te verkopen, een proces waar ik me nogal verloren in voel. Op korte termijn kom ik terug naar Nederland en ik moet deze auto dus snel verkopen. Ik heb geen enkel verstand van auto's en ben al helemaal slecht in onderhandelen. De afgelopen weken heb ik elke dag wel even een paniekmoment gehad over dit hele proces. Na weer zo'n paniekmoment, besloot ik om elke dag hardop te zeggen dat God de controle heeft, Hij wil hierin betrokken zijn! Sinds ik dat elke dag hardop zeg en helemaal op het moment dat ik me zorgen begin te maken, heb ik rust. 

De kracht van herhaling. De kracht van hardop Gods beloftes uitspreken. Probeer het eens!