Headline

< terug

Een vraag die mij heel vaak gesteld wordt, als het gaat om ons werk in de zomer. Heeft het wel zin wat jullie doen? Die toeristen zijn toch allemaal dronken, die herinneren zich dat toch niet de volgende dag? In mijn hoofd denk ik altijd meteen: maakt dat uit? Maar ook: hoe kleingelovig zijn we eigenlijk als we denken dat God niet groter is dan dronkenschap en drugs. Het is een getuigenis naar de wereld, een getuigenis naar de andere honderden personen die ook rondlopen als wij ons ontfermen over iemand die onze hulp nodig heeft.
 
Kettingreactie
Afgelopen zomer mocht ik ervaren hoe onze hulp een kettingreactie van hulp kan veroorzaken. Terwijl ik, samen met mijn partner voor die nacht, mij ontfermde over een jongen die ontzettend veel had gedronken en ontzettend veel drugs had gebruikt, gaven zijn vrienden ons een moeilijke tijd. Een aantal van zijn vrienden vonden het vermakelijk en daarom nodig om filmpjes en foto’s te maken, terwijl een aantal anderen het hem nog moeilijker wilde maken door grappen met hem uit te halen. Wij hadden onze handen al vol met de jongen overeind houden en schakelden de hulp in van een ander tweetal, die probeerde de vrienden op afstand te houden terwijl we wachtten op de ambulance. En terwijl de vrienden steeds agressiever werden, kwam er een onbekende jongen tussen gesprongen, die de vrienden het zwijgen op legde, ze op afstand hield en ondertussen telkens aan mij bleef vragen of ik het nog wel volhield. Ik kende deze jongen niet, maar was hem zo enorm dankbaar dat hij ons te hulp schoot! Terwijl de vrienden van de jongen besloten dat ze het zat waren en gewoon wegliepen, bleef deze onbekende bij ons en ging zelfs met de jongen mee naar het ziekenhuis, terwijl hij hem niet kende. 
 
angels
‘You guys helped me last year and I am so extremely thankful that you did. When I saw that you could use some help, I just wanted to help you out. You guys are angels!’ 
Het was niet de enige nacht dat hij ons te hulp schoot. Telkens als we wel een extra paar handen konden gebruiken, was hij er. Hij ging helpen, omdat hij ons zag helpen. Heeft het zin wat jullie doen? Ja, op manieren die ik niet eens zelf kan verzinnen. 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.