Headline

< terug

Reflecteer, besluit, herstart. Het is een nieuw jaar! Een nieuw decennium! Ik blijf maar advertenties zien over gewichtsproblemen oplossingen, timemanagement en mindfullness. Het kan wel eens januari zijn J. Ik heb een hekel aan al die ‘nieuw jaar oplossingen’. Ik houd er niet van om herinnerd te worden aan mijn zwakke plekken en mijn falen. En al die ‘oplossingen’ blijken vaak oppervlakkig en totaal onbereikbaar te zijn. Ze helpen mij niet echt om een beter mens te worden.
 
Dus ja, het is een nieuw jaar en een nieuw decennium, maar ik heb besloten om niet mee te gaan in al die goede voornemens, oplossingen, maar gewoon de Heer te vragen wat Hij in mijn leven wil doen dit jaar. Zijn oplossing om mij heel en heilig te maken is een veel betere plaats om te beginnen dat mijn zwakke plannen om te veranderen. Dat is wat mij helpt om te groeien in dit nieuwe decennium. Ik verwacht veel verandering in mijn leven in de komende tien jaren. Maar ik vermoed dat dat niet zal gebeuren door mijn eigen zelfdiscipline of inzet.
 
Kolossenzen 2 vers 6 zegt: ‘Nu jullie de gezalfde, Jezus de Heer, verwelkomd hebben in jullie leven, vervolg dan je levensreis met Hem en laat Hem jullie levens vormen.’ (Vertaling uit de Voice) Dat is mijn verlangen voor dit nieuwe decennium. Over 10 jaar wil ik terugkijken en in staat zijn om te zeggen dat ik in geloof met Jezus heb gereisd en gemerkt heb hoe Hij mij vormde op manieren die vele malen beter zijn dan ik had gehoopt of me voor kon stellen. Ik wil dan met een dankbaar hart terugkijken op het goede werk wat Hij in die tijd gedaan heeft.
 
Ik weet dat Hij zoveel trouwer is dan ik aan mijzelf en dat geeft mij hoop voor de komende tien jaar. Ik weet dat verandering door Hem bij tijden een moeilijk proces kan zijn, maar ik heb een diep geloof en vertrouwen dat Hij dat veel beter doet dan ik ooit zal kunnen, en ik door Hem kan worden zoals Hij bedoeld heeft. Op naar dit nieuwe decennium!!!