Headline

< terug

Ik geloof dat we als kerk van God geroepen zijn om altijd zijn getuige te zijn, dat dat onze belangrijkste roeping op aarde is. Als getuige zijn we Gods handen en voeten op aarde; het gaat niet enkel om onze woorden en de gesprekken die we hebben! Ons dagelijks leven laat iets zien van de dagelijkse impact die Gods liefde op ons heeft. We beseffen het niet altijd, maar mensen kijken naar christenen, ze houden ons in de gaten. Wat zullen de mensen om ons heen zien als ze ons in de gaten houden.
 
Begin april was het Paasweekend en hebben we op Ibiza de dood van Jezus herdacht en zijn opstanding gevierd. Op Paaszondag hebben we een kerkdienst op het strand gehad en drie mensen in de zee mogen dopen. Verschillende nationaliteiten, verschillende leeftijden, verschillende verhalen; maar allemaal bereid om een grote getuigenis te geven, ook tegenover de mensen die een dagje op het strand komen genieten. Kerk zijn is niet binnen de vier muren van een gebouw, kerk zijn gaat veel verder dan dat. Na de doopdienst hadden we een barbecue op het strand om de dag te vieren, waar we allerlei mensen voor hadden uitgenodigd. En zo kwam er een diverse groep mensen, die verder (op dit moment) niets met het geloof hebben, een kerk binnen terwijl ze dat zelf niet door hadden. We genoten van eten en drinken samen, we hadden diepgaande gesprekken en simpele grappen, we deelden ons leven! 
 
Je dagelijkse leven met mensen delen is een groot getuigenis, natuurlijk is spreken dat ook. Ik zou je willen uitdagen om in allerlei normale, dagelijkse momenten eens tot God te bidden: kan ik iets met iemand delen van uw liefde? Ik geloof vast dat er dan momenten zullen komen, groter en mooier dan je zelf nu kunt inschatten. Anderhalve week geleden mocht ik in het vliegtuig naar Ibiza iets van mijn overtuiging en geloof delen met vier bekende Nederlanders ... twee minuten nadat ik bovenstaand gebed uitsprak, kwam de mogelijkheid om te delen. Ik geloof vast dat God er mee verder zal gaan! Mag God jou gebruiken om zijn getuige te zijn? In woorden en daden? 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.