Headline

< terug

Als team komen we elke week bij elkaar. Dan nodigen we iemand uit om iets te vertellen waar we over na kunnen denken. Een van onze vrienden werkt in een afkickkliniek hier op het eiland en afgelopen week kwam zij langs om iets met ons te delen. De clienten waar zij mee werkt, hebben allemaal te maken met een bepaalde vorm van verslaving. Ze vertelde ons over wat belangrijk is in de omgang met verslaafden en waar wij op kunnen letten. Verschillende mensen die wij hier tegen komen zijn open over hun verslavingen, maar een heel aantal zal dit niet toegeven, misschien omdat ze het zelf nog niet eens weten. Samen hebben we die avond gesproken over wat belangrijk is in het contact en hoe we vrienden kunnen zijn.

Een van de dingen die ze vertelde zette me aan het denken. Het ging over Romeinen 8:28: We weten dat God alles ten goede zal gebruiken voor de mensen die van Hem houden en die Hij volgens zijn plan geroepen heeft.' (BB) Een Bijbeltekst die veel van ons wel kennen. Tijdens de moeilijke momenten is het ongelofelijk lastig om dit te geloven. Het kan dan onmogelijk zijn om te zien hoe die situatie nog iets goeds tot uitwerking kan hebben.
Onze vriendin vertelde dat in het contact het superbelangrijk is om verbinding te zoeken in gevoel en ervaringen. Bijvoorbeeld tussen wat die persoon jou vertelt en wat je zelf hebt meegemaakt.

Wat nu, als datgene wat ik heb meegemaakt, wat moeilijk en lastig was, nu juist datgene is wat een verbinding geeft met iemand hier? Wat nu, als ik door die gedeelde ervaring kan vertellen over Jezus' liefde en hoe zijn liefde mij daar doorheen heeft geholpen? God gebruikt alles ten goede. Dan gebruikt Hij mijn moeilijke moment als  een getuigenis van Jezus' liefde, voor iemand die het nodig heeft om dat te horen.

Het zette mij met beide benen op de grond en gaf me een nieuw gebed, dat ik met me meedraag. Ik bid dat God mij met de juiste mensen in aanraking brengt, zodat ik mijn ervaringen kan verbinden met hun leven. Ik bid dat ik de openheid en vrijheid zal ervaren om persoonlijke verhalen te delen met de mensen die ik ontmoet. En ik bid dat mijn getuigenis, van hoe Jezus door alles heen er bij was, ogen zal openen en dat ze persoonlijk God mogen ervaren door alle omstandigheden heen.

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.