Headline

< terug

‘Dat betekent dus nu of nooit!’ zei ik tegen Hanneke ...

Precies een week geleden zaten we op de bank ons af te vragen of we misschien ons verlof een paar weken moesten vervroegen. We baden om wijsheid en vlak daarna viel Hannekes oog op een bericht van de Nederlandse ambassade: ‘Peru sluit over drie dagen zijn grenzen’. We keken elkaar aan, zou het nog mogelijk zijn de ticket om te boeken? We probeerden het en warempel, het lukte nog ook! Vlak daarna was er geen enkele vlucht meer beschikbaar. Hals over kop begonnen we met de voorbereidingen en twee dagen later landden we in Nederland …

Terwijl we ons installeren in Nederland bereikt ons het bericht dat ze in Peru per direct een algehele quarantaine hebben uitgeroepen. Terwijl ik hier over nadenk begin ik te beseffen dat dit een groot probleem gaat worden voor veel van onze vrienden. Geen werk = geen eten aan het eind van de maand. We spreken een aantal van hen en ze bevestigen dat ze zich grote zorgen maken. Wat zijn families toch kwetsbaar als ze geen rechtvaardig loon ontvangen voor hun werk!

De afgelopen dagen waren we met onze studenten in gesprek over Mattheüs 5: ‘Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.’ De angst zit er goed in bij de mensen. Maar als God belooft dat Hij de controle heeft en dat Hij onze schuilplaats is, moeten we ons dan laten leiden door deze angst? We helpen elkaar om gericht te blijven op deze belofte, dat geeft ruimte. Ruimte om op Hem te vertrouwen en ruimte om oog te hebben voor de noden van de ander. We beseffen dat we elkaar nodig hebben, ook aan het einde van de maand als sommigen hun rekeningen niet kunnen betalen!

 

Over de blogger

Mark


Mark Liefhebber werkt met zijn vrouw Hanneke in Peru. Hij schrijft over hun leven in Peru.