Headline

< terug

Ik vind het vreselijk als mijn vrienden of mijn familie lijden. Zojuist sprak ik door de telefoon met een lieve vriendin die in scheiding ligt. Ik voel me vrij om dit met jullie te delen, omdat zij dolgraag wil dat iedereen voor hen bidt. Ze hebben het zo nodig dat Jezus ingrijpt en dat de heilige Geest in hun werkt om hun huwelijk te redden. Alles in mij zou nu op een vliegtuig willen springen om er voor haar te zijn. Ik voel me machteloos en bijna op de rand van wanhoop. Ik wil haar last met haar dragen, maar dat is zo moeilijk als je zo ver van elkaar woont.
 
Voetstappen
Tegelijkertijd weet ik dat de last te zwaar is voor mij, voor ons … ook al dragen we met zovelen mee, ik voel het gewicht van die last. Regelmatig moet ik denken aan dat oude gedicht, ‘voetstappen in het zand’ waarin we zien dat Jezus de persoon droeg op de momenten dat het leven het moeilijkst was. Ik vond dat gedicht altijd een beetje goedkoop, maar nu blijf ik maar denken hoezeer mijn vriendin het op dit moment nodig heeft om door Jezus gedragen te worden. De last is voor ons allemaal te zwaar om te dragen en wij hebben zijn machtige armen nodig om haar op te tillen.
 
Gebed
In de Message Bible (een parafrase vertaling) staat in Mattheüs 11:28-30: ‘Ben je moe? Uitgeput? Opgebrand in je geloof? Kom bij mij. Ga op weg met Mij en je vindt herstel in je leven. Ik laat je zien hoe je echt tot rust kan komen. Trek met Mij op en werk met Mij – kijk hoe Ik het doe. Leer de ontspannen ritmes van geloof. Ik zal je niets zwaars of niets niet-passends opleggen. Blijf in Mijn gezelschap en je leert om vrij en licht te leven.’ Dat is mijn gebed voor mijn vriendin, dat Jezus haar last draagt en dat door zijn kracht ze zal kunnen leven in hoop, ongeacht wat er gebeurt met haar huwelijk. Zou u een moment willen nemen om voor haar te bidden? Of misschien hebt u wel iemand dichtbij die zwaar gebukt gaat onder iets, bid dan dit vers voor hen.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.