Headline

< terug

Misschien ben ik wel de enige die dit zo ervaart, maar soms vind ik bidden vreselijk overweldigend. Werken voor een gebedsorganisatie voelt soms alsof ik hele dagen stil in mijn kamer zou moeten zitten om te bidden. En er zijn zovéél dingen waar ik voor zou willen en kunnen bidden. Mijn persoonlijke leven, familie, vrienden, werk, dit eiland. Overweldigend. 
 
Het team waar ik in werk heeft de afgelopen maanden verschillende uitdagingen voor de kiezen gehad en we kijken samen hoe we gezond met elkaar kunnen samenwerken. We beseften dat we maar weinig tijd namen om samen te bidden, om samen naar God te gaan en te luisteren naar zijn stem, hoewel dat wel een verlangen was wat we allemaal hadden. In de afgelopen weken dachten we na over de gebedsritmes die we als groep kunnen hebben. 
 
Wanneer je samen bidt, kan het soms voelen alsof je allemaal iets nieuws moet verzinnen om over te bidden en vooral niet elkaar moet gaan herhalen. Maar wie heeft ooit gezegd dat het verkeerd is om te herhalen? Waar in de Bijbel staat dat? Ik hoorde ooit een vergelijking tussen bidden en een rugbyteam. De rugbyspelers die zetten hun schouders tegen elkaar wanneer er gestreden wordt om de bal, ze geven elkaar extra kracht en extra power. Zo zouden wij ook moeten bidden! Wanneer we elkaars gebeden herhalen, of voor hetzelfde gaan bidden, kunnen we er extra kracht achter zetten. 
 
Gebedsritmes. Hoe kun je die in je eigen leven, maar ook in vriendengroepen toepassen? Als team hebben we verschillende tijden uitgezocht om voor verschillende dingen te bidden. We hebben besloten om elke week samen te komen om voor ons werk te bidden. Daarnaast bidden we een keer in de twee weken voor persoonlijke zaken als groep. Deze twee zijn prima in te plannen en zet ik gewoon in mijn agenda. Het laatste ritme wat we hebben besloten, is een wat moeilijkere. Elke avond om 21.30 gaat bij ons allemaal een wekker af om ons te herinneren te bidden voor ons als team en collega's. Wanneer je met vrienden bent, gaat er om 21.30 een wekker af. Zit je net lekker in je serie, gaat er een wekker af. Maar het zijn juist die momenten wanneer het eigenlijk 'niet uitkomt', dat ik zoveel van Gods rust ervaar en de connectie het sterkste lijkt. 
 
Wat zijn jouw gebedsritmes? 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.