Headline

< terug

Wanneer ik een nacht niet hoef te werken, is een van mijn favoriete bezigheden om wel naar de uitgaansstraat te gaan, om met collega's een drankje te drinken en urenlang te dansen in de bars en clubs. Het is een heerlijke manier voor ons om te ontspannen en te genieten van muziek en dansen, maar het laat ook zien dat christenen normale mensen zijn. Vanuit christenen stuit ik soms op onbegrip, kunnen we als christenen wel in die scene zijn, waar mensen gericht zijn op lust, alcohol en het aanbidden van de DJ's? Als ik voor mezelf spreek, absoluut!


Afgelopen weekend was ik met een collega aan het werk toen we twee jongens ontmoetten die voor een bar werken. We hadden een poosje met hen gepraat en vertelden hen dat we de volgende nacht terug zouden komen op onze vrije avond. Toen we de volgende nacht daadwerkelijk terugkwamen, waren ze verbaasd en toen we een drankje met hen deden ontstonden er goede gesprekken. We konden hen zegenen door een drankje te kopen, waardoor zij inkomen hadden die nacht; we konden langer met hen praten; en we lieten hen zien dat christenen plezier kunnen hebben. De vriendschap is hierdoor sterker geworden, doordat wij ons als christenen mengen in de hedendaagse wereld, maar daarin wel onze eigen normen en waarden behouden.


We mengen ons in de hedendaagse wereld
maar behouden onze normen en waarden


We dansten met elkaar, zonder gericht te zijn op de mannen om ons heen. We genoten van de muziek, zonder de DJ te aanbidden, maar door God te danken voor vrije avonden, muziek en het plezier wat we daar van krijgen. Het gaat wat mij betreft om je mindset in dit alles. In de grotere clubs kunnen wij een stukje licht brengen, door Gods aanwezigheid met ons mee te dragen.
 
We brengen een stukje licht omdat God bij ons is

Tijdens de nacht dat we uitgingen dit weekend, konden we met de toiletmedewerkster bidden, hoe bizar is dat! We maakte een praatje met haar tijdens het wachten op onze beurt en mochten met haar bidden. Hoe zouden we haar anders ooit bereiken? Kunnen christenen naar clubs gaan? Ik zeg volmondig ja. Jij misschien niet; ik ben benieuwd naar je visie en mening; neem vooral contact met me op!

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.