Headline

< terug

Ik schrijf deze blog midden in mijn vakantie. Een beetje vreemd, zo’n werktaak tussen de tentjes en spelende kinderen op het grasveld. Het plan was om hem eerder te schrijven, maar dat is mislukt, ik geef het maar gewoon toe.

De studenten die ik begeleid, moedig ik aan om vakantie te nemen, ook al start na de zomer het nieuwe seizoen, en willen ze graag al voorbereiden. Of voelen ze zich nog verantwoordelijk om tot dat moment hun oude rol af te ronden. Enthousiasme is goed, maar met mate; de Heer leert ons om te zeggen ‘nu even niet’. Net zo belangrijk als niet doden, of geen afgoden dienen.

Even niet – de Heer deed het Adam en Eva al op dag 2 voor. Ja, voor hen was het dag 2, voor de Heer dag 7. Soms doe je even niets (zij hadden zelfs nog niets gedaan om van uit te rusten … bijzonder toch!). Dan geniet je, kijk je rond, waardeer je wat je ervoor hebt gedaan en wat er is. Omdat zonder die waardering, het woord zegt het ook, die dingen hun waarde niet hebben.

Even niet, een zinnetje dat ik daarom regelmatig voor mezelf herhaal. Soms is het tijd om tevreden te zijn, samen met de Schepper. 

Vandaar deze korte blog, met aan ons beide de vraag: hoe was jouw jaar? Waar ben je tevreden over? En waarover mag je misschien nog Gods vrede vragen, zodat je mag loslaten en verdergaan?

Over de blogger

Philinde


Philinde is stafmedewerker in Nijmegen en vertelt in haar blogs over thema's in haar leven en haar werk