Headline

< terug

Een van de dingen die we vaak hier op straat horen, is dat mensen een hekel hebben aan religie en dat religie heel veel kwaad in de wereld heeft gebracht. Wat zeg je dan? Wat ik altijd zeg is dat het voor mij niet gaat over religie, maar over relatie. Ik handel vanuit mijn relatie met God en niet omdat ik allerlei religieuze regeltjes probeer te volgen.

Een aantal weken geleden hadden wij een groep mensen uit Noord-Ierland bij ons, om ons teaching en input van God te geven. Het was een fantastisch weekend en vol met nieuwe passie en energie van God kwam ik daarvandaan. Een van de dingen die ze vertelden, bleef bij me hangen, het had te maken heeft met eerlijkheid naar God. Vervolgens las ik een boek waarin dat ook naar voren kwam en sindsdien ben ik me daar bewuster van.

God wil dat we alles bij Hem neerleggen. Hij wil niet dat we allerlei religieuze regeltjes volgen, maar dat we vanuit een relatie met Hem leven. Vanuit die relatie zullen dingen in onze levensstijl veranderen; omdat we dat willen en niet omdat we een checklist van regels moeten opvolgen. Ik ben opgegroeid in een kerk waarin ik het idee had dat ik een hele lijst met regels moest opvolgen om dichter in de buurt van God te komen. Zolang ik niet aan dat lijstje voldeed, voelde ik me een hopeloos geval. Nu ervaar ik vrijheid. Ik wil graag dingen in mijn leven veranderen, maar wil dat vanuit een verlangen om meer op God te gaan lijken.

God wil dat we alles meenemen en bij Hem neerleggen. Niet alleen de mooie dingen of onze oppervlakkige worstelingen. Nee, alles! Alleen als we alles meenemen en bij Hem neerleggen kunnen we het los laten.

Het boek Victory over the Darkness zegt: 'It is important to be honest with God while you can, because if you bottle up your feelings too long, they will dominate what drives your life.' God weet alles van je, God weet je diepste verlangens maar ook je diepste zonden. Alles. Dus waarom houden wij nog dingen achter? Hij ziet het! Waarom die ik alsof ik bepaalde zonden wel zelf kan oplossen? Hij weet het!

Wat heb jij nog niet aan God verteld? Alleen als je het bij Hem neerlegt, kun je er vrij van komen.

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.