Headline

< terug

Op 17 en 18 april was ik in Groningen voor onze Naventure tweedaagse. We mochten daar God op wonderlijke manieren ervaren. Een van die ervaringen was op de dag dat wij onze trainees vroegen om mee te doen in een ‘Hour of Power’. We vroegen hen om de straten van Groningen in te gaan en mensen te benaderen met de vraag of ze voor hen mochten bidden. We vroegen hen om te luisteren naar wat de heilige Geest hen vertelde over deze dag, door bijvoorbeeld een naam, een beeld of een bepaalde ziekte waarvoor ze mochten bidden. Spannend!
 
Als we dit gaan doen krijg ik ook de kans om erop uit te gaan en te bidden voor mensen. Elke keer opnieuw vind ik het doodeng! Wat als niemand wil dat ik voor hem bid? Wat als God mij vraagt iets heel absurds te doen? Het vreemde was dat ik ervaarde dat God mij vertelde dat ik iemand zou ontmoeten die een bepaalde financiële hulp nodig had. Hij vertelde niet wie en hoe. Ik vond dat vooral grappig omdat ik geen cash in mijn portemonnee had en het saldo op mijn bank was € -1.16! Dus hoe zou ik iemand financieel kunnen helpen?

Elke keer opnieuw vind ik het doodeng!

 
Terwijl ik met mijn gebedspartner door Groningen liep vertelde ik haar over dit vage idee dat God mij had gegeven. We moesten allebei een beetje lachen en vroegen ons af wat God hiermee zou doen. Er gebeurde niets. Na ruim een uur besloten we om naar ons verzamelpunt te gaan. Onderweg passeerden we een Albert Heijn, een man liep naar ons toe en vroeg of wij wat geld voor hem hadden. Normaal gesproken zou ik nee zeggen en doorlopen, maar ik begreep dat dit de persoon was waar God mij over had verteld. Ik vroeg hem hoeveel hij nodig had, terwijl ik wist dat ik niets te geven had. Hij gaf niet echt een antwoord, maar zei dat hij al heel blij zou zijn als hij eten kon kopen.


Er gebeurde niets ...


Ik stelde voor om samen met hem de Albert Heijn in te gaan en boodschappen te doen. Terwijl we naar binnen gingen pakte ik mijn telefoon en checkte mijn saldo. Dankzij een vroege betaling van Snappcar had ik opeens een positief saldo van 26 euro. Wauw!! We liepen door de supermarkt en hij pakte iets op en vroeg dan: ‘kan dit’? Waarop ik antwoorde: ‘Is dat iets wat je wil’? En hij reageerde met: ‘O ja’! Waarmee het in het mandje kwam. Elke keer als hij vroeg of het goed was, vroeg ik wat wil je nog meer? Het was geweldig om zijn gezicht te zien oplichten. Uiteindelijk had hij meer dan genoeg boodschappen en mochten we buiten voor hem bidden. Hij was gezegend en aangeraakt, en ik ook! God liet op een wonderlijke manier zien dat Hij altijd bezig is zijn liefde te laten zien aan wie dat het meest nodig hebben. Wat een ‘Hour of Power’.
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.