Headline

< terug

De gelijkenissen van Jezus dagen mij altijd uit, zeker als die gaan over geloof. Hij zegt tegen zijn discipelen dat als ze maar een greintje geloof hebben, zelfs zo klein als een mosterdzaadje, dat alles wat ze vragen in zijn naam mogelijk zal zijn.

Over het algemeen leef ik meer in een wereld van twijfel dan van geloof, ook al heb ik Gods trouw continu in mijn leven gezien in de afgelopen dertig jaar. Ik vind het ironisch dat het voor mij zo uitdagend is om te bidden voor dingen die onmogelijk lijken … zoals genezing van chronische pijn, stabiliteit in mijn thuissituatie, een levenspartner, en een betekenisvolle contributie in mijn werk. Veel van deze dingen zijn eigenlijk niet onmogelijk, maar ze geven mij zorgen en komen daardoor op mijn lijst.

Confronterend en bemoedigend
Dus als ik de gelijkenis lees, over dat mijn geloof is als een mosterdzaadje, wordt ik geconfronteerd met hoe klein mijn geloof is voor die gebieden in mijn leven, maar ook word ik aangemoedigd door Jezus’ woorden. Mijn geloof is dan misschien klein maar zelfs als een greintje geloof een berg kan verzetten, dan moet er voor mij hoop zijn om mijn geloof te vergroten voor de gebieden waar ik zorgen en twijfels over ervaar.
 
Houd vol
Maar hoe groeit geloof? Het mosterdzaadje verandert uiteindelijk in een hele grote struik (dat is mij verteld!). Wat ik leer vanuit deze gelijkenis is dat Jezus een uitnodiging doet om te vragen en te blijven vragen. Hij wil dat ik mij focus op zijn kracht en niet op de onmogelijkheden van de omstandigheden. Wat ik geweldig vind is dat Hij altijd trouw is en mij ontzettend verrast als ik Hem juist wel zoek. Hoe zit dat bij jou? Zijn er terreinen in je leven die onmogelijk te veranderen lijken? Neem een moment om Hem te vragen om je geloof te vergroten en wees niet bang om Hem te blijven vragen. Laat dat mosterdzaadje groeien!

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.