Headline

< terug

Het zomerseizoen is van start gegaan, de hectische tijd is weer aangebroken, maar daarmee ook de tijd waar ik voor naar Ibiza ben gekomen. Elke nacht lopen we over de straten van onze stad om met mensen te praten, met mensen te bidden of ze in veiligheid te brengen als ze in een kwetsbare positie zijn. Tijdens de tweede nacht van het seizoen besefte ik me, opnieuw, hoe onze gebeden een voorbeeld zijn voor de mensen waarmee we bidden. 
 
Wanneer we in gesprek zijn met mensen, proberen we altijd te vragen of we voor diegene kunnen bidden. We willen dat graag daar op dat moment doen, omdat we daarmee een voorbeeld geven van hoe je met God kunt praten en dat bidden niet anders is dan wanneer je met vrienden praat. Voor niet-christenen is bidden vaak iets vaags, iets ongrijpbaars, iets wat ze niet begrijpen of geen vorm aan weten te geven. Hoe gaaf is het dan, dat wij als 'ervaren-bidders' daar een voorbeeld in kunnen geven! Het is vaak makkelijk gezegd dat je ergens voor zal bidden, wat je vervolgens (hopelijk) doet als je alleen bent; maar waarom niet meteen met diegene bidden? Er gaat kracht vanuit wanneer je hardop bidt en je laat daarmee zien hoe bidden vorm kan krijgen! 
 
Tijdens de tweede nacht van het seizoen liep ik samen met mijn collega over de uitgaansstraat, toen er een seizoenswerker op ons af kwam gelopen, zijn armen om ons heen sloeg en ons vroeg om voor hem te bidden. Hij zei het lacherig en grapte er een beetje over, maar we vroegen waar we voor konden bidden en hebben daar met hem gebeden, terwijl zijn collega's toekeken en meeluisterde. We waren een voorbeeld voor hem en zijn collega's, we lieten hen zien en horen hoe makkelijk bidden is; dat het niet lang hoeft te zijn, dat je geen dure woorden hoeft te gebruiken. 
Toen we terug waren in onze gebedsruimte, baden mijn collega en ik dat deze jongen door ons gebed aangeraakt zou mogen worden, maar bovenal dat we elke dag voor hem zouden mogen gaan bidden! Dat hij ons elke dag zou vragen om te bidden en dat hij zichzelf erop zou gaan betrappen dat hij het zelf ook deed. Het uur daarna ontmoette we hem weer op de straat en vroeg ik of het gebed al gewerkt had. Hij sprak de woorden: 'Yes, it did! I want you guys to pray for me every single day!' 
 
Voor wie kun jij een voorbeeld-bidder zijn, om te demonstreren wat bidden is? 
 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.