Headline

< terug

Daar kwamen ze: 1 voor 1. Moedig. Gedreven. Geroepen?

Afgelopen week hadden we voor het eerst weer een viering met heel de studentenvereniging NSN. Een bijzonder moment, waar iedereen wel naar uit had gekeken. Samen God prijzen, weer opgaan in de massa. Een goede band, mooie liederen en weer verenigd in die grote God die ons zo lief is.

De werkgroep had mij gevraagd om een gebedsmoment te leiden, waarbij een paar mensen door de microfoon, vooraan, zouden mogen bidden. Bijzonder om zoiets kwetsbaars, bidden, met de hele vereniging te delen.

Tijdens mijn voorbereiding heb ik er best even over nagedacht hoe ik dat zou moeten ‘verkopen’ aan de vereniging. Waarom zou ik mensen vragen om vooraan een gebed te doen door een microfoon? Is het niet veel fijner, intiemer, echter, om met een klein groepje samen te bidden?

Maar juist samen één gebed bidden benadrukt eenheid. Eenheid is enorm krachtig; tijdens de afgelopen jaren hebben we dat gezien, juist door de afwezigheid ervan. Want wie is ‘de vereniging’ als je al twee jaar lang in kleine groepjes samenkomt? Hoe gaat het met ‘de vereniging’? Wat speelt er?

Afgelopen woensdag was de eenheid er weer. In aanbidding, in een warme sfeer. En het was prachtig en krachtig om ook als eenheid ons gebed tot God te mogen richten. Enkele leden gingen ons voor. Ze verwoordden verlangen, naar bekrachtiging in geloof, naar een NSN waar God centraal staat. We baden ook samen voor de oorlog in Oekraïne en onze vervolgde broeders en zussen in geloof.

Ik was verwonderd nadat ik de oproep deed; daar kwamen ze. Eén voor één. Moedig, gedreven. Geroepen? Deze mensen waren bereid om kwetsbaar te zijn. Via een microfoon te delen wat gewoonlijk alleen voor God en henzelf bestemd is. Om voorop te gaan. Zodat anderen mee konden gaan in hun woorden, hun hart voor God.

Eén van de meiden die ik later nog even sprak over het gebed, zei dat ze de drang ervoer om te bidden. Door God geroepen, zou je het zo kunnen zeggen? In elk geval was ze bereid. Een beweging kan niet bestaan zonder mensen die bereid zijn. Om voor te gaan in kwetsbaarheid, om een inkijkje te geven in hun eigen leven. Om hun eigen zegeningen en ontdekkingen door te geven zodat anderen ook mogen groeien. Zodat we met elkaar mogen toegroeien naar Jezus, die ons ten diepste één maakt.
 
 

Over de blogger

Philinde


Philinde is stafmedewerker in Nijmegen en vertelt in haar blogs over thema's in haar leven en haar werk