Headline

< terug

‘Stelletje Nederlanders!’ grap ik op de familieapp naar mijn broers en zussen. Er werd samen overlegd over het vrijhouden van een dag in augustus voor de familiedag. Het omgaan met de tijd blijft een opvallend verschil tussen Nederland en Peru. Hier zouden ze hóógstens een paar dagen vooraf het idee in de groep gooien en het is waarschijnlijker dat er pas de dag van tevoren plots wordt besloten dat het wel weer eens tijd is voor een familie uitje. Maar ik waardeer het wel. Het is belangrijk voor je en dus je houdt er vooraf al rekening mee en maak je daar tijd voor in de hoofd, je hart én in je agenda.
En dat is precies waarom ik dit stukje deze keer eens wilde aangrijpen om het eens over jou te hebben :)


Het is een onrustige tijd en het is voor niemand echt makkelijk om daar steeds goed mee om te gaan. Eén van de dingen die Hanneke en ik hebben moeten leren doordat we in het buitenland wonen is dat we zelf moesten investeren in een bedding van betrouwbare mensen om ons heen die klaar stonden met aandacht, raad en daad als we proberen onze weg te vinden met steeds veranderende omstandigheden. Eigenlijk is het nooit echt rustig geweest sinds we ervoeren dat God ons op deze weg leidde zo’n 12 jaar geleden. En ik ben er absoluut van overtuigt dat we zonder hen nooit waren geweest waar we nu zijn!

Nu je zelf misschien ook last hebt van het wegvallen van zekerheden, zorg je daarin eigenlijk goed voor jezelf? Is er iemand die in jou investeert? Heb je iemand die je helpt reflecteren en je wijst op Jezus? Hebben jullie daarnaast ook meegekregen hoeveel jongeren er momenteel vastlopen? Heb je wel eens overwogen om je te interesseren in één van hen? Wist je bijna iedereen die tot geloof en vertrouwen in Jezus komt één of twee personen kan aanwijzen die beschikbaar waren en persoonlijke aandacht hadden voor hen als persoon en voor hun proces? Denk er eens over na, bidt er eens over. Wie zou die ene persoon kunnen zijn voor wie je beschikbaar zou willen zijn? Wees moedig, nodig hem of haar gewoon eens uit!
Zo makkelijk laten we ons leven vollopen met activiteiten, misschien eens een activiteitje minder dit jaar om ruimte te maken voor een nieuwe vriend?
 

‘De mensen die van je houden en die je hebt geholpen
zullen je nog herinneren als je vergeet-mij-nietjes zijn verschrompeld.
Graveer je naam in harten en niet in marmer.’
 
Charles H. Spurgeon

Over de blogger

Mark


Mark Liefhebber werkt met zijn vrouw Hanneke in Peru. Hij schrijft over hun leven in Peru.