Headline

< terug

Elk jaar in september krijg ik een paniekerig gevoel. Als je schoolgaande kinderen hebt, herken je dat gevoel misschien wel. Want in september beginnen je kinderen aan een nieuw schooljaar, moeten ze wennen aan nieuwe leraren, nieuw huiswerk, nieuwe vrienden en nieuwe agenda’s. Als ik een ouder zou zijn, voelde ik me daar wel een beetje gestrest over, omdat ik zo graag wil dat mijn kinderen zich ontspannen voelen in al die nieuwe situaties. Maar ervaring vertelt mij dat dit even duurt. In het begin zullen ze vast wat gespannen zijn en zich misschien overweldigd voelen. Ook al heb ik zelf geen kinderen, ik heb elk jaar in september ook datzelfde gevoel. Alles begint weer. Een nieuw semester, nieuwe mensen in onze groep, nieuwe materialen, nieuw groepsdynamica … en zo gaat het maar door. Als ik naar mijn agenda kijk slaat de paniek al wat toe. Als ik naar mijn team kijk vraag ik me af hoe zij zich zullen aanpassen aan al de veranderingen. Zullen ze zich ontspannen voelen of gestrest?
 
Ook al zie ik mij zelf als zeer flexibel, toch heb ik last van deze periode in het jaar. Ik moet mezelf er echt aan herinneren dat God mijn leven leidt en ook al kan ik al dat nieuwe in mijn leven niet beïnvloeden, voor Hem komt niets daarvan als een verrassing. Hij weet dat elke dag van mijn leven al geschreven was voor ik was geboren (psalm 139). En ook al is mijn agenda overweldigend vol, ik mag er op vertrouwen dat Hij weet wat spannend voor mij is en dat Hij erbij is op al die spannende momenten. Ik heb niet het gevoel dat ik de controle heb over al die nieuwe dingen om mij heen, maar dat is niet erg zolang ik me maar richt op het feit dat God de controle heeft en dat Hij naast mij staat. Hij laat mij niet in de steek. Wetend dat Hij soeverein is over al dat nieuwe in mijn leven, helpt mij om me wat minder paniekerig te voelen in deze tijd van het jaar.
 
Tja en dan nu over mijn agenda … jakkes … zou ik een persoonlijk assistent kunnen huren??!
 

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.