Headline

< terug

'Jeruzalem, ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht. Jullie die een beroep doen op de Heer, gun jezelf geen rust en gun Hem evenmin rust, totdat Hij Jeruzalem weer heeft gegrondvest en haar roem op aarde heeft bevestigd.' Jesaja 62:6,7
 
Bijna twintig jaar geleden begon het werk van 24-7 op Ibiza. Het grootste gebed door alle jaren heen is dat dit eiland zal veranderen; dat de plek waar mensen nu komen om te feesten, zal veranderen in een plek waar mensen komen om God te ontmoeten. Na bijna twintig jaar beginnen we de eerste 'concrete en grote' veranderingen te zien in het uitgaansgebied waar we werken. Afgelopen jaar werden er nieuwe wetten ingesteld waarin de terrassen van de clubs verboden werden en dit jaar zullen naar alle waarschijnlijkheid de openingstijden teruggedrongen worden. Deze veranderingen gaan veroorzaken dat een aantal clubs dit jaar niet eens opengaan of halverwege het seizoen sluiten, omdat het voor hen niet rendabel is om open te gaan. Na twintig jaar bidden, is er verandering! 
 
'... die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht.... gun jezelf geen rust en gun Hem evenmin rust.' We worden als christenen opgeroepen om dag en nacht te bidden. Niet na een dag al opgeven, omdat we geen resultaat zien van ons gebed. Hoeveel kracht heeft ons gebed als we na een dag al opgeven. Het gaat niet om mooie en dure woorden gebruiken, het gaat om je hart! Ik kan heel veel woorden gebruiken, maar er in mijn hart niets van menen; wat is zo'n gebed dan waard? 
 
Twintig jaar later is ons gebed nog steeds hetzelfde. We bidden letterlijk dag en nacht voor datgene wat we graag willen zien. Soms denk ik letterlijk dat ik ervoor blijf bidden tot God er gek van wordt dat ik datzelfde blijf benoemen; 'en gun Hem evenmin rust'. 
 
Wat is jouw grootste gebed? En zit daar je hele hart oprecht achter? Bid je dag en nacht? Hoeveel mag je gebed je kosten? 
 
'Blijf bidden en blijf daarbij waakzaam en dankbaar.' Kolossenzen 4:2
 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.