Headline

< terug

Op het moment dat de eerste coronamaatregelen werden ingevoerd, kwam het verenigingsleven van de Navigators Studenten plotseling stil te liggen. Er werd een streep gezet door geplande activiteiten en dit leidde tot een creatieve zoektocht naar nieuwe mogelijkheden. De studenten hebben de handen uit de mouwen gestoken en zich op verschillende manieren ingezet voor verbinding met elkaar, met God en met mensen die hulp nodig hebben.

Verbinding met God
De vraag die bij veel verenigingen leefde, was: ‘Hoe kunnen we in deze tijd samen God blijven zoeken?’ Dit leidde tot veel online Bijbelstudies en vieringen. Navigators International organiseerde een ‘Zoom-retraite’ en bij Navigators Utrecht en Tilburg ging het mannen- en vrouwentraject d.m.v. persoonlijke opdrachten en via digitaal contact toch door. Daarnaast werden de online Alpha en Prayer Courses ingezet om samen God te blijven zoeken. Marit Tazelaar (lid NSR) vertelt: ‘We dachten dat we de Alpha moesten opgeven, maar in plaats daarvan is het mooier dan we hadden kunnen denken. We zijn compleet overdonderd door hoe God alsnog, of JUIST in deze tijd aan het werk is!’

Een helpende hand
NSV studenten hebben zich ingezet voor kwetsbare mensen door zich aan te sluiten bij het platform #nietalleen. Thamara Mol (NSLeeuwarden) vertelt: ‘Een man van middelbare leeftijd vroeg ons of we zijn pakket van de voedselbank konden ophalen omdat hij ziek was. De man bedankte ons veelvoudig en vertelde dat hij zelf niet gelovig was, maar op dat moment de Heer dankte.’ Een mooi voorbeeld van hoe een klein gebaar een groot verschil kan maken! Eindeloos veel kaartjes werden geschreven aan bijvoorbeeld ouderen en dak- en thuislozen om hen een hart onder de riem te steken. NSA koppelde tien disputen aan tien verzorgingstehuizen om zo leuke acties voor de ouderen te organiseren. N.S.U. en NSR hebben door middel van verschillende inzamelingsacties tassen vol voedsel aan de voedselbank gedoneerd.

Heel bijzonder dat er in een tijd van crisis toch zoveel moois kan ontstaan!