Headline

< terug

Wat gaan er veel vragen door mijn hoofd, elke dag opnieuw. Zoveel dingen die onzeker zijn op dit moment en ook voor de nabije toekomst nog onzeker zullen zijn. En op die momenten dat mijn hoofd vol met vragen zit en de onzekerheden zich op lijken te stapelen, is het enige waar ik naar verlang een briefje uit de hemel! Duidelijkheid van God wat de juiste keuzes zijn en wat het plan van actie is. 

Het zat er aan te komen, het nadenken over de toekomst. Een aantal maanden al weet ik dat 2020 mijn laatste jaar op Ibiza zou zijn, dus op een gegeven moment moest ik na gaan denken over 'wat hierna?'. Die gedachte kon ik makkelijk wegstoppen door alles wat er op Ibiza gebeurde, maar sinds maart ben ik onverwachts in Nederland door de pandemie en worden de toekomst-vragen ineens heel relevant.
 
Een aantal weken geleden vertelde ik God dat ik er niet uitkwam en duidelijkheid nodig had over mijn toekomstige baan. Waar begin je als je geen idee hebt wat je wilt gaat doen? Eigenlijk vertelde ik God dat ik een briefje uit de hemel wilde, vertel me nou maar wat ik moet doen. Maar zo werkt God niet, voor mij niet in ieder geval. Een week later kwam de mogelijkheid voorbij om met een loopbaancoach na te gaan denken over mijn toekomst. Ook het geld om dat proces aan te gaan, werd op wonderlijke (en ook pijnlijke wijze voor mij) vrij gemaakt. Ik raakte mijn huis kwijt, maar doordat ik geen huur hoef te betalen, kan ik dit nu betalen. 

Ik zit nu midden in dat proces. Geen briefje uit de hemel, maar een proces met God waarin ik meer leer over wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. En ik geloof en vertrouw dat mijn kennis, kwaliteiten en ervaringen door God gebruikt gaan worden. Hij heeft me dit niet voor niets gegeven, Hij wil hier iets mee. Het enige wat ik hoef te doen is te wachten, vertrouwen, onderzoeken en uitstappen in geloof. 

Geen briefje dus. Geen gemakkelijke uitweg. Een proces met God, waarin we mogen leren en groeien aan zijn hand. 
Verlang jij ook naar een briefje uit de hemel met alle antwoorden? Vertrouw op zijn proces en dat we daarin nog zoveel mogen leren over Hem en over onszelf. 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.