Headline

< terug

N.S.U. is een aantal weken geleden gestart met een nieuw initiatief, namelijk 'borrelbidden'. 

Elke week lopen de leden rond 1:00 biddend over de straten van Utrecht om zo van betekenis te zijn voor de stad. In twee of drietallen en bepakt met een 'brakpakket' (o.a. water, paracetamol, EHBO-setjes en bandenplaksets) kijken ze ook of ze mensen op straat praktisch kunnen helpen. 

Praeses Therese deelt:
'We zijn dit gestart omdat we een verschil willen maken in onze stad; ons niet slechts binnen de veilige muren van onze Sociëteit begeven, maar juist tijdens borreltijd onze tijd en gebed geven aan de stad waarin we leven.
Het is een vrij laagdrempelige en simpele manier om een stuk studentencultuur (lees: borrel) te combineren met het uitdragen van wie God is door middel van gebed en praktijk. Juist tijdens de nachtelijke uren gebeurt er van alles in de straten: hebben we oog hiervoor of hebben we het vooral gezellig met elkaar? Een gedeeltelijk antwoord op deze vraag willen we geven door middel van dit initiatief.'


Een brakpakketAfgelopen zomer deelden we het verhaal van Wietske (lid NSN) en hoe zij het initatief 'Eerste Hulp bij Dronkenschap' is gestart. Lees hier haar verhaal!