Headline

< terug

‘Zuiver en eerlijk geloof houdt voor God de Vader in: zorgen voor de weeskinderen en de weduwen die het moeilijk hebben en niet langer meedoen met de slechte dingen die de ongelovige mensen doen.’ (Jacobus 1:27)

In één vers wijst Jacobus de morele scheuring aan in Amerika. Aan de ene kant is er een partij die echt betrokken is bij zaken als sociaal onrecht (bijvoorbeeld Obamacare). Aan de andere kant is er een partij die zich wil vastklampen aan een hoge morele standaard, en zichzelf daarbij boven de wereldse norm verheft (denk aan de abortuswetgeving).

Het verkiezingsseizoen is geopend in de USA met de blunder van een falende app van de democraten. Trump vindt het geweldig dat dit de democraten overkomt, want dat kan hun schade toe brengen en daarmee de republikeinen helpen. De haat tussen deze twee partijen valt in deze situatie nog meer op. Het maakt mij duidelijk in welke onmogelijke situatie wij als christen zitten. Waar moet ik mijn stem aan geven? Ik lig er soms wakker van. Ik wilde dat ik meer dan twee keuzes had. Ik wil goed met mijn stem omgaan, maar weet niet goed hoe dat te doen in een land dat zo is verdeeld. Misschien ben je het niet eens met mijn visie op sommige van die onderwerpen. Toch wil ik graag uitleggen waar mijn worsteling ligt. Want ik en mijn medechristenen en ons land hebben jouw gebed nodig!

In de USA gaat met ervan uit dat je als christen ook republikein bent. Want zij zijn tegen abortus, vechten voor de Bijbelse kijk op het huwelijk en houden niet van grote overheidsuitgaven. En echt ik geloof in de Bijbelse visies, maar zij geloven ook in het bezit van wapens, in het bouwen van muren om buitenlanders tegen te houden en houden niet van een zorgverzekering voor mensen die dat intens nodig hebben maar niet kunnen betalen.

Misschien denk je nu, oké, kies dan voor de democraten. Was het maar zo makkelijk. De democratische partij is net zo verdeeld over Bijbelse zaken, draai alles om wat ik hierboven net zij en je hebt een goed beeld. Snap je mijn worsteling? Er is geen enkele Bijbelse partij in ons land. Het is zo’n verdeeld systeem dat het ons land in tweeën splitst. De vrede van God is ver weg. Ik vraag me af hoe het Koninkrijk van God ooit in mijn land kan doorbreken. Het enige wat ik nu doen kan is vragen of God mij inzicht geeft in hoe ik moet kiezen.

Alsjeblieft, bid voor mijn land nu wij het verkiezingsseizoen zijn begonnen. Bid dat Gods Koninkrijk zichtbaar mag zijn op donkere plekken. Bid dat er bruggen worden gebouwd en dat er echt voor weduwen en wezen wordt gezorgd en dat de mensen van mijn land met een Koninkrijks visie willen leven.

Over de blogger

Alycia


Alycia komt uit Texas (USA) en werkt als naventure trainer bij Navigators Nederland. In haar column vertelt zij over haar dagelijkse leven met God.