Headline

< terug

Be still and know, that the Lord is in control. 
Be still my soul, stand and watch giants fall. 
I won’t be afraid, if You are here, You silence all my fear. 
I won’t be afraid, You don’t let go. 
Be still my heart and know, I won’t be afraid. 

(tekst Hillsong United)
 
Zodra ik wakker word, is het eerste wat ik doe naar mijn mobiel grijpen om mijn whatsapp te checken en alle social media bij te werken.
Zodra ik wakker word, komen er allerlei (onnodige) prikkels binnen van over de hele wereld, waar ik stiekem helemaal niet op zit te wachten. Het is een gewoonte geworden, die maar moeilijk te breken lijkt. Moet ik daar nu echt m’n dag mee beginnen? Gaat dat me helpen in het verdere van de dag?
Zodra ik met die sociale media begin, is dat wat de rest van de dag een beetje in mijn hoofd hangt. De dag vliegt voorbij en voor ik het door heb, ben ik te moe om nog fatsoenlijk tijd met God door te brengen. 
 
Psalm 143:8 zegt: ‘Let the morning bring me word of your unfailing love, for I have put my trust in you. Show me the way I should go, for to you I entrust my life.’ 
 
Dat is wat ik wil, elke dag opnieuw. Dat ga ik niet voor elkaar krijgen als ik mijn dag begin met m’n telefoon en social media. 
 
Aan het begin van het jaar is iedereen helemaal vol van de goede voornemens. Dingen die je wilt veranderen en verbeteren. Mijn goede voornemen? De dag niet meer beginnen met m’n telefoon, maar met God. Zodat ik elke dag dat bijbelvers kan zeggen en mijn dag kan invullen zoals Hij dat wil. Door de dag heen merk ik zoveel meer rust, wanneer ik mijn dag ben begonnen met de focus op God. Alles wat er dan op me af komt, kan ik met zoveel meer rust bekijken en op reageren. 
 
Ik wil je uitdagen om eens na te denken over jouw begin van de dag. Wat is het eerste wat je doet zodra je wakker wordt? Open je meteen je Instagram om te kijken wat je gemist hebt? Of begin je de dag met worship? 
 
Terwijl ik deze blog schrijf, klinken de woorden van het nummer ‘Be still’ van Hillsong in mijn oren, zoals ze hierboven zijn geschreven.

Dat is hoe ik elke dag wil beginnen. Het eindigt alsvolgt:
 
'Surely love and mercy, Your peace and kindness, will follow me, will follow me.'
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.