Headline

< terug

Als medewerker van Navigators ben ik veel met geld bezig. Het is een rare paradox: ik koos voor ‘leven van giften’ omdat ik geld niet zo belangrijk vind. Het gevolg is dat ik wekelijks met geld bezig ben. Ik zoek mensen die willen investeren in mijn werk bij LEF, hou steeds in de gaten of ik mijn doelbedrag al heb bereikt en denk constant na over mijn budget.

Toch is dat niet het hele verhaal. Terwijl ik dit typ bedenk ik me namelijk dat ik niet alleen met geld bezig ben, maar ook vooral met gevers. Ik zoek mensen die willen investeren in mijn werk, ik dank God voor de mensen die dat doen en zoek naar manieren om ook in anderen te investeren.

Als je gever bent, is deze blog voor jou. Ik wil je namelijk meenemen naar de andere kant: die van de ontvanger. Dat ben ik, dat is iemand anders van Navigators als je iemand steunt, dat is je kerk, of welke organisatie dan ook die je ondersteunt met je giften.

Dankbaarheidslijst
Hoe ziet die andere kant er namelijk uit? Als jij een gift overmaakt, wordt die uiteraard geregistreerd en komt hij op mijn dankbaarheidslijst. Het is een overzicht met de bijdragen die voor mij binnen zijn gekomen.
Officieel noemen we het een giftenoverzicht, maar ik vind het een dankbaarheidslijst. Het is een lijst met mensen die een deel van wat zij ontvangen doorgeven om mijn werk mogelijk te maken. Dat is bijzonder en daar ben ik dankbaar voor.
Ik heb nog een andere lijst: die van mensen die niet kunnen geven, maar wel op de hoogte willen blijven via nieuwsbrieven. Ze bidden voor me, denken aan me, willen graag meeleven met wat ik doen. Zo’n lijst met mensen wens ik iedereen toe! Ook dat maakt me dankbaar.

Bemoediging
Besef dat je geen anonieme gever bent. We zien je steun binnenkomen en het raakt ons. Het is voor mij echt een steun, dat woord gebruik ik niet per ongeluk. Ondersteuning van ons werk, mijn werk, is een bemoediging. Dan maakt het bedrag niet eens uit, maar vooral het feit dat je achter me staat. Ik zie het.
En, nog belangrijker: God ziet het. Ik geloof echt dat door God geleid geven een statement is. Je kiest ervoor je bezit beschikbaar te stellen en er anderen mee te zegenen. Je kiest tegen de manier waarop men in deze wereld over het algemeen tegen bezit aankijkt: hoe meer, hoe beter. Je kiest voor de ‘economie van God’: hoe kan ik met mijn leven anderen zegenen?

Oogst
Ik geloof ook dat God dat zegent. Niet op de manier van het prosperity gospel: geef je geld aan mij en God geeft je extra veel terug (en als Hij dat niet doet ligt het niet aan mij). Dat zeker niet. Wel zegent God het, omdat je je bezit inzet in zijn Koninkrijk. Je zaait en dan zal God oogst geven.
Oogst in groei van zijn Koninkrijk, oogst in jongeren die Jezus gaan volgen, oogst in vrucht. Oogst waar jij in meedeelt en vreugde in beleeft. Een investering waarbij je nu en in de eeuwigheid van het rendement kunt genieten.
Als ontvanger is dat een van mijn gebeden voor mijn gevers: dat God ze overvloedig zegent om wat ze geven.

Als je gever bent, is deze blog voor jou. Je hebt hier een iets meegekregen van de kant van de ontvanger. Van wat het met mij en met ons doet dat je ons steunt.  Dankjewel daarvoor! Mijn gebed is dat God je overvloedig zegent.
 

Over de blogger

Matthijs


Matthijs is communicatiemedewerker bij LEF Navigators en is daarnaast schrijver en blogger. Zijn blogs gaan over geloven.

Andere blogs van Matthijs zijn te vinden op www.matthijsdendekker.nl.