Headline

< terug

Als klein meisje kon ik nog geen nacht bij iemand anders slapen, zo slecht was ik in afscheid nemen. Ik wilde niet bij mijn vader en moeder vandaan zijn en als het een zeldzame keer moest, dan was het afscheid nemen vreselijk. 

Inmiddels ben ik daar gelukkig overheen gegroeid en woon ik zelfs in een ander land. Toch betekent dat niet dat ik goed ben geworden in afscheid nemen. Ik vind dat echt een vreselijke bezigheid, maar helaas moet het vaak gebeuren. Niet alleen als ik op bezoek in Nederland was, maar ook hier op Ibiza moet ik voortdurend afscheid nemen. Afscheid nemen van de teams die ons voor twee weken komen helpen, waar je vriendschap mee sluit. Afscheid nemen van de vrijwilligers die hier voor meerdere maanden met ons wonen en werken, die als broers en zussen gaan voelen. En afscheid nemen van de mensen die je ontmoet op straat en dan voornamelijk de seizoenswerkers die hier voor een aantal maanden zijn, waar we gericht vriendschappen mee willen sluiten. 
 
We komen aan het einde van het zomerseizoen en hoewel ik daar enorm aan toe ben, is dit ook de periode die ik moeilijk vind. De seizoenswerkers die ik voor 5 maanden vrijwel elke dag sprak, gaan binnenkort weer naar hun volgende bestemming toe en het is altijd maar weer de vraag of je ze ooit nog terug gaat zien. 
Dit seizoen heb ik vriendschap gesloten met twee jongens uit Engeland die elkaar al lang kennen. Vanaf de eerste keer dat ik ze sprak, stond mijn hart voor hen open en hadden we een bijzondere vriendschap. Aanstaande zondag vliegen zij weer terug naar hun normale leven en ze komen volgend jaar niet meer terug om hier te werken. Zondag is er nog een laatste knuffel en dan zie ik ze hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug. En dat breekt m’n hart ...
 

'There is a time for everything, and a season for every activity under the heavens: a time to be born and a time to die, a time to plant and a time to uproot, a time to kill and a time to heal, a time to tear down and a time to build, a time to weep and a time to laugh, a time to mourn and a time to dance, a time to scatter stones and a time to gather them, a time to embrace and a time to refrain from embracing, a time to search and a time to give up, a time to keep and a time to throw away, a time to tear and a time to mend, a time to be silent and a time to speak, a time to love and a time to hate, a time for war and a time for peace.' Prediker 3:1-8
 
Het seizoen komt ten einde en ik weet dat er daarmee een tijd aanbreekt van afscheid nemen, maar dat betekent nog niet dat ik dat makkelijk vind. Toch kan ik troost halen uit dit bijbelgedeelte, omdat ik mag weten dat er nieuwe vriendschappen zullen zijn. Deze jongens zie ik misschien nooit meer terug, maar er zullen nieuwe vrienden komen. Ik mag hen aan God toevertrouwen en weten dat Hij voor hen zal zorgen. Ik verlies ze misschien uit het oog, maar God zal zijn oog altijd op hen hebben. 
 
Goodbyes are not forever,
goodbyes are not the end.
They simply mean I'll miss you,
until we meet again.
 
 
Afscheid nemen bestaat voor ons als mensen wel, maar voor God gelukkig nooit. 
 

Over de blogger

Barbara


Barbara woont en werkt op Ibiza voor 24-7 Prayer en NavMissions. Haar blogs gaan over haar dagelijks leven tussen de feestende mensen en hun zoektocht naar geluk.